Klarissza Blogja

Vasárnapi sütikaland…

Isteni harapnivaló finomság, lusta vasárnapokra, amikor a gyerekek vágyódnak…, de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, és még a gyerkőcök is segíthetnek benne…🙂 Szóval, egyszerű, sütés nélküli és tuti, hogy 3 óra alatt elfogy…🙂

Mandulás - nutella szelet1Mandulás – nutella szelet
Hozzávalók:
50 dkg keksz
16 ml rumaroma
10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes – natúr kukorica pehely-
20 dkg nutella
Tetejére:
200 g jó minőségű étcsokoládé

 

2 dl tejszín
egy kis darabka vaj

Elkészítés:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, – ha nincs otthon, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is -, 🙂 a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységű masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.

Mandulás - nutella szelet3

Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hűtőszekrénybe.

Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt.

Mandulás - nutella szelet1

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.

Ezt követően a csokoládét tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. – így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.

Mandulás - nutella szelet5

Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk.

Mandulás - nutella szelet2

Tegyük a hűtőbe dermedésig.

Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!