Igazi hungarikum…

A magyar gasztronómia egyik legfinomabb, legkedveltebb étele. A legtöbb magyar konyhán megtalálható. Ha igazi, jó kis magyaros falatokra vágysz, ezt az ételt neked találták ki. Elképesztő finom, és egyszerűen megunhatatlan… Íme a recpet, ahogyan mi szeretjük…:)

Tejfölös-tejszínes csirkepaprikás/nokedlivel

Hozzávalók:

3 db csirkecomb/alsó-felső/kettévágva, az ízületeknél

½ ek kókuszzsír

1 db paprika

1 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

3 db zöldhagyma

10 dkg füstölt bacon szalonna – apróra vágva, így is lehet kapni –

2 gerezd fokhagyma

Fűszerek:

1 csipet őrölt kömény

egy csipet só – szükség szerint

1 kk ételízesítő

2 ág friss kakukkfű – vagy szárított ½ mk

½ mk frissen őrölt durva fekete bors

¼ zöld erős paprika

2 csapott ek pirospaprika

1 dl tejföl

1 dl tejszín

2 csapott ek tápióka liszt – vagy finomliszt

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk. – ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fűszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, csak épp hogy szűken ellepje.

Visszatesszük a tűzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.

Ha a csirke megpuhult, – szinte leválik a csontról, akkor jó -, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor visszatesszük a húst.

Galuskával vagy akár főtt tésztával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »