A magyar gasztronómia egyik legfinomabb, legkedveltebb étele. A legtöbb magyar konyhán megtalálható. Ha igazi, jó kis magyaros falatokra vágysz, ezt az ételt neked találták ki. Elképesztő finom, és egyszerűen megunhatatlan… Íme a recpet, ahogyan mi szeretjük…:)
Tejfölös-tejszínes csirkepaprikás/nokedlivel
Hozzávalók:
3 db csirkecomb/alsó-felső/kettévágva, az ízületeknél
½ ek kókuszzsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 db zöldhagyma
10 dkg füstölt bacon szalonna – apróra vágva, így is lehet kapni –
2 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
1 csipet őrölt kömény
egy csipet só – szükség szerint
1 kk ételízesítő
2 ág friss kakukkfű – vagy szárított ½ mk
½ mk frissen őrölt durva fekete bors
¼ zöld erős paprika
2 csapott ek pirospaprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 csapott ek tápióka liszt – vagy finomliszt
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. – ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fűszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, csak épp hogy szűken ellepje.
Visszatesszük a tűzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.
Ha a csirke megpuhult, – szinte leválik a csontról, akkor jó -, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor visszatesszük a húst.
Galuskával vagy akár főtt tésztával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: