Kedvenceim a szendvicsek…

Borzasztóan kívánatos, egyszerűen, mennyeien finom… nincs sok teendő vele, legtöbb időt magányosan tölti a sütőben. Bármilyen kedvenc szószunkkal tálalhatjuk, a lényeg, hogy a hús, omlós és szaftos legyen…:) Amerikában nagy keletje van a húsos szendvicseknek, mondhatnám azt is, hogy ez Amerika kedvenc szendvicse, – biztosan az is nagyon finom -, de ez egy kicsit más, a fűszerezés és hogy sertéshústból készítettem, velük ellentétben, ott inkább a marhahúst részesítik előnybe. Mi nagyon szeretjük, így egy gyors ebéd vagy vacsorára kiválóan ajánlom mindenkinek…Szóval egy kicsit amerikai, egy kicsit magyar, de mégis ez a miénk…:)

BBQ fűszeres húsos szendvicsem/savanyú salátával

Hozzávalók:


1 kg szeletelt vastagabb bőrős sertés tarja

Pác:

4 db paprika

2 dbvöröshagyma

4 db paradicsom

4 gerezd fokhagyma

1 csokor bazsalikom

1 tk só

1 tk durvára őrölt bors

4 ek olíva olaj

Pácolás utáni fűszerezés:

½ tk só

½ tk durvára darált bors

2 tk Dallas barbecue chili fűszerkeverék – Ázsia boltba lehet kapni

2 csipet chili pehely

Sütés előtt:

4-5 szál kakukkfű

2 szál kisebb rozmaring

extra szűz olíva olaj

mangós chilis szósz

bagett

Elkészítés:

A paradicsomot, a paprikát, hagymát vágjuk negyedekbe, és tegyük a turmixba. Tegyük bele a megpucolt fokhagymát, bazsalikom levelet, tegyünk bele 4 ek olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, és turmixszoljuk össze.

Ebbe a pácba tegyük bele a húst és egy egész éjszakán át pácoljuk, hogy jól beszívja magába a fűszereket.

Ha kész a pácolás, vegyük ki a húst és a fenti fűszerekkel ízesítsük még a húst. – Pácolás utáni fűszerezés –

A maradék pácot tegyük a tepsibe, rakjuk rá a húst és tegyünk rá kakukkfűvet és rozmaring ágacskákat. Locsoljuk meg olíva olajjal és tegyük be a sütőbe sülni, lassú tűzzön kb. 1,5-2 órát süssük, lefedve fólia alatt.

A hús elkészülte előtt, 15 perccel vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a húst. Ha kész, hagyjuk hűlni a tepsiben kb. 10-15 percig.

Ezt követően, fogjuk és villával szedjük szét az omlós húst, darabokra.

A bagettet vágjuk fel, pirítsuk meg egy serpenyőbe, – nyomkodjuk le közben, jól a tetejét, hogy mindenhol érje a pirulás – , ha kész halmozzunk rá a salátából, tegyünk rá a sült hús darabokat, megint salátát és húst. Locsoljuk meg mangós chilis szósszal.

Savanyú saláta

Hozzávalók:

2 db Kaliforniai paprika

2 fej lilahagyma

egy csipet só

1 tk sherry ecet – vagy balzsamecet

Elkészítés:

A paprikát és a hagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, sózzuk, locsoljuk meg sherry ecettel és keverjük össze. Hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy gyengüljön az ereje a hagymának, paprikának és össze érjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »