Borzasztóan kívánatos, egyszerűen, mennyeien finom… nincs sok teendő vele, legtöbb időt magányosan tölti a sütőben. Bármilyen kedvenc szószunkkal tálalhatjuk, a lényeg, hogy a hús, omlós és szaftos legyen…:) Amerikában nagy keletje van a húsos szendvicseknek, mondhatnám azt is, hogy ez Amerika kedvenc szendvicse, – biztosan az is nagyon finom -, de ez egy kicsit más, a fűszerezés és hogy sertéshústból készítettem, velük ellentétben, ott inkább a marhahúst részesítik előnybe. Mi nagyon szeretjük, így egy gyors ebéd vagy vacsorára kiválóan ajánlom mindenkinek…Szóval egy kicsit amerikai, egy kicsit magyar, de mégis ez a miénk…:)
BBQ fűszeres húsos szendvicsem/savanyú salátával
Hozzávalók:
1 kg szeletelt vastagabb bőrős sertés tarja
Pác:
4 db paprika
2 dbvöröshagyma
4 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 tk só
1 tk durvára őrölt bors
4 ek olíva olaj
Pácolás utáni fűszerezés:
½ tk só
½ tk durvára darált bors
2 tk Dallas barbecue chili fűszerkeverék – Ázsia boltba lehet kapni
2 csipet chili pehely
Sütés előtt:
4-5 szál kakukkfű
2 szál kisebb rozmaring
extra szűz olíva olaj
mangós chilis szósz
bagett
Elkészítés:
A paradicsomot, a paprikát, hagymát vágjuk negyedekbe, és tegyük a turmixba. Tegyük bele a megpucolt fokhagymát, bazsalikom levelet, tegyünk bele 4 ek olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, és turmixszoljuk össze.
Ebbe a pácba tegyük bele a húst és egy egész éjszakán át pácoljuk, hogy jól beszívja magába a fűszereket.
Ha kész a pácolás, vegyük ki a húst és a fenti fűszerekkel ízesítsük még a húst. – Pácolás utáni fűszerezés –
A maradék pácot tegyük a tepsibe, rakjuk rá a húst és tegyünk rá kakukkfűvet és rozmaring ágacskákat. Locsoljuk meg olíva olajjal és tegyük be a sütőbe sülni, lassú tűzzön kb. 1,5-2 órát süssük, lefedve fólia alatt.
A hús elkészülte előtt, 15 perccel vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a húst. Ha kész, hagyjuk hűlni a tepsiben kb. 10-15 percig.
Ezt követően, fogjuk és villával szedjük szét az omlós húst, darabokra.
A bagettet vágjuk fel, pirítsuk meg egy serpenyőbe, – nyomkodjuk le közben, jól a tetejét, hogy mindenhol érje a pirulás – , ha kész halmozzunk rá a salátából, tegyünk rá a sült hús darabokat, megint salátát és húst. Locsoljuk meg mangós chilis szósszal.
Savanyú saláta
Hozzávalók:
2 db Kaliforniai paprika
2 fej lilahagyma
egy csipet só
1 tk sherry ecet – vagy balzsamecet
Elkészítés:
A paprikát és a hagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, sózzuk, locsoljuk meg sherry ecettel és keverjük össze. Hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy gyengüljön az ereje a hagymának, paprikának és össze érjenek az ízek.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: