Klasszikusan – kellemes és hűsítő…

Telis tele van vitaminnal és még hűsítő csoda is, mely elképesztő fűszerességével egy könnyed vacsora vagy akár ebédre is megállja a helyét, arról nem is beszélve, hogy az egészséges étrendbe is nagyon jól illeszkedik… a nagy melegben nyáron pedig még inkább kívánni fogjuk… Egyszerűen elképesztően finom… Érdemes kipróbálni…🙂

Gazpacho hűsítő leves sajtos krutonnal

Hozzávalók:

6 db érett paradicsom

6 db zöldpaprika

1 db kígyó uborka

1 nagy szelet szikkadt kenyér

1 póréhagyma

2 szál zöldhagyma

1 csokor bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

Fűszerek:

2 tk sherry ecet

3 ek extra szűz olívaolaj

½ tk só

½ tk durvára darált friss bors

10 dkg bacon – apróra vágva

Elkészítés:

Készítsünk elő egy tálat és a hozzávalókat tegyük bele, előkészítés után.

Tegyünk 2 darab paprikát a tűzhely platnijára – előtte szurkáljunk meg, hústűvel, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedjen szét a paprika -, és süssük meg a paprikát, akkor lesz jó, ha fekete a külseje, ezt követően tegyük egy tányérra és fedjük le folpakkal, kb. 5-10 percig.

Így ezt követően könnyen le tudjuk szedni a kezünkkel a sült paprika külső fekete héját. Ha készen vagyunk, vágjuk darabokra és tegyük a tálba. – nagyon jó ízt add neki a füstös sült paprika, elképesztő -…



A paradicsom csutkáit kivágjuk egy éles késsel, és negyedekbe, a paprikát, 4 darabot és a szikkadt kenyeret, a megpucolt uborkát kockára vágjuk. A póré és a zöldhagymát karikára és mindent halmozzuk a tálba.

Ezt követően jönnek az ízesítők, pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk fel, apróbbra a bazsalikom leveleket is, ez is mehet a tálba.

Locsoljuk meg a tálban lévő zöldségeket, sherry ecettel, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Fogjuk a kezünket és jól keverjük el, és jól nyomkodjuk meg, hogy a paradicsom is kiengedje a levét és elkeveredve a kenyérrel azt magába szívja.

Ha készen vagyunk, akkor tegyünk rá egy tányért és valami nehezéket, és tegyük a hűtőbe egy két órára, de jobb, ha egy egész éjszakára, így nagyon jól összeérnek az ízek.

Ha jól összeértek az ízek, fogjuk és kanalazzuk bele a turmix gépbe és jól keverjük el, ha esetleg besűrűsödik, akkor hideg vagy jeges vízzel hígítjuk. Mindenképpen kostóljuk meg, és ha szükséges, akkor még fűszerezhetjük.

Egy serpenyőbe a bacon szalonnát – apró kockára vágva pirítsuk meg.

Tálalásnál a hideg levest szórjuk meg pirított szalonna darabkákkal, díszítsük bazsalikommal.

Ha elhagyjuk a bacont, akkor ovo-lakto vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »