Klarissza Blogja

Ha túlérett – akkor se dobd ki…

3:1-ben édes és savanyú, és a kis csípőségével tuti levesz a lábadról… 🙂
Ritkaságszámba megy, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom…
sült húsok kiváló kísérője, mely valóban növeli a teljes összhangot…

banános-chili chatney1Banános chilis chutney
Hozzávalók:

6 db banán
3-4 szem aszalt sárgabarack
1 kisebb fej lilahagyma– apróra vágva
1 nagy chili fele – helyettesíthető: 1 mk cayenne borssal
2 dkg mazsola
100 g cukor
fél kk őrült gyömbér
1 csipet só
1 – 1,5 dl fehér bor – ízlés szerint – helyettesíthető: kakukkfüves ecet, balzsamecet és víz keveréke…

 

 

Elkészítés:
Szeleteljük fel a banánt, az aszalt sárgabarackot, lilahagymát apróra, tegyük egy edénybe.

Fűszerezzük a fenti hozzávalókkal, és kb. 30-45 percig lassú tűzön főzzük.

banános-chili chatney3

Ha készen vagyunk, akkor kiforrázott zárható üvegbe töltsük bele még melegen.

banános-chili chatney2

Ha kihűlt tegyük a hűtőbe, sült húsok kiváló kísérője.

Klarissza
Inspiráció: COOK & ENJOY – S.J.A. de Villiers

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!