3:1-ben édes és savanyú, és a kis csípőségével tuti levesz a lábadról… 🙂
Ritkaságszámba megy, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom… sült húsok kiváló kísérője, mely valóban növeli a teljes összhangot…
Banános chilis chutney
Hozzávalók:
6 db banán
3-4 szem aszalt sárgabarack
1 kisebb fej lilahagyma– apróra vágva
1 nagy chili fele – helyettesíthető: 1 mk cayenne borssal
2 dkg mazsola
100 g cukor
fél kk őrült gyömbér
1 csipet só
1 – 1,5 dl fehér bor – ízlés szerint – helyettesíthető: kakukkfüves ecet, balzsamecet és víz keveréke…
Elkészítés:
Szeleteljük fel a banánt, az aszalt sárgabarackot, lilahagymát apróra, tegyük egy edénybe.
Fűszerezzük a fenti hozzávalókkal, és kb. 30-45 percig lassú tűzön főzzük.
Ha készen vagyunk, akkor kiforrázott zárható üvegbe töltsük bele még melegen.
Ha kihűlt tegyük a hűtőbe, sült húsok kiváló kísérője.
Klarissza
Inspiráció: COOK & ENJOY – S.J.A. de Villiers
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: