Az Én Carbonaram…

Ha gyorsan kell valami finom, egyszerű és még imádod a tésztát is, akkor bizony ezt el kell készítened. Nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom…🙂 Igen tudom, az igazi recept az tojással készül, viszont én nem szeretem/szeretjük, így ezért én módosítottam a saját ízlésünknek megfelelően… így lett, az én kis Carbonaram…🙂

Tejszínes Spaghetti alla carbonara

Hozzávalók:

1 csomag spagetti

2 csipet só

½ ek olíva olaj

10-15 dkg bacon

3 dkg cheddar sajt

3 dkg eidami sajt

(de ízlés szerint, választhatunk másféle két sajtot is)

250 ml tejszín

2 db zöldhagyma

1 nagy csipet frissen darált bors – vagy mozsárban tört

1 csokor petrezselyem

30 dkg gépsonka

3 db fokhagyma

Elkészítés:

Készítsük elő a hozzávalókat.

Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni, úgy hogy itt én már megkönnyíthetjük a feladatunkat.

Vágjuk a zöldhagymát karikára, petrezselymet apróra és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket.

Ezt követően tegyünk fel egy fazék vízet, sóval és olajjal. Forrásig főzzük fel és tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom -. Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le és öblítsük le egy kis hideg vízzel.

Amíg fő a tészta készítsük el a szószt.

Egy serpenyőbe tegyük bele a bacon szalonnát, pirítsuk egy pár percig, addig pirítsuk, amíg ropogósabb lesz.

Vegyünk ki a bacon szalonnából egy kicsit és tegyük félre.

Reszeljünk a serpenyőben maradt baconhoz, fokhagymát, tegyük rá a hagymát, sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós.

Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel.

Ha elkészültünk, akkor a leszűrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.

Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félre tett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »