Az utcai kajáldák nagymértékben kezdenek virágozni már itthon is, úgy, mint a tengerentúli országokban. Buli előtt, buli után mi is jót ehetünk, ha már nagyon éhesek vagyunk, és bizony néha jól is esik. Viszont az otthonunkban saját ízlésünknek és egészségesen is készíthetünk különböző burrito finomságokat. Könnyű elkészíteni és nem is drága… Akár ebédre, vagy vacsorára, de késő este is falatozhatunk belőle büntetlenül, hisz a kilók nem szaladnak fel ránk…🙂 Az egzotikus íze pedig fenomenális és szinte magával ragad…
Fűszeres csirkés-tojásos burrito/salátával
Hozzávalók:
500 g csirke darált hús
1 db vöröshagyma – apróra vágva
½ szál spanyol zeller
kókuszzsír – vagy olíva olaj
Fűszerek:
1 tk őrölt gyömbér
1 tk kurkuma
½ tk őrölt fahéj
½ tk só
½ tk hétbors fűszer durvára darált – vagy őrölt fekete bors
½ pohár csirkehús leves alaplé – vagy húsleves kockából is elkészíthető
Fűszeres tojásos keverék:
4 tojás
egy csipetnyi só
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
5 dkg őrölt mandula
1 fej saláta levelek
díszítés: mandula pehely
Elkészítés:
Mossuk meg a saláta leveleket és szárítsuk meg.
Egy serpenyőbe olíva olajat vagy kókuszzsírt tegyünk és hevítsük fel. Adjuk hozzá a hagymát, egy két percig pároljuk össze közepes lángon, hogy szép üveges színe legyen.
Ezt követően jöhet a darált hús hozzáadása, és jól keverjük össze, hogy ne legyen nagy darabos és kb. 3 perc elteltével, tegyük hozzá a zellert.
Ha készen vagyunk, akkor a fenti fűszerekkel ízesítsük. És jól keverjük el, és adjuk hozzá a húsleves alaplét. Közepes lángon főzzük össze, hamar készen van.
Amíg készül a hús, addig a fűszeres tojáskeveréket készítsük el. A tojásokat verjük fel, egy pici sóval.
Egy serpenyőbe tegyük egy pici kókuszzsírt és öntsük rá a tojást. Keverjük össze és pirítsuk meg. Ha készen vagyunk, szórjuk meg petrezselyemmel és tegyük félre.
Helyezzük egy tányérra a salátát, és kanalazzuk bele a húsos keveréket. Szórjuk meg őrölt mandulával, és ezt követően a tojásos keveréket tegyük rá, és tekerjük fel, díszítsük mandula pehellyel és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: