Édenkerti gasztro kaland…

Ma is már nagyon jó idő volt, a héten ígérték, hogy már itt lesz a nyár, napsütés, meleg, hmm… és egy ilyen, üdítően szépséges és finom saláta a hétköznapokra, egyszerűen tényleg elveszünk az édenkertben, ha megkóstoljuk…:) Könnyű elkészíteni és egészséges is…

Tudom, hogy már megint elragattatom magamat a képekkel, de ezek a színek a salátás tányéromon varázslatosak…:)

Barack-eper saláta & Pármai sonkával & pirított sajttal

Hozzávalók
:

250 g eper

2 db kopasz őszibarack

2 db őszibarackbefőtt – lé nélkül

6 szelet Pármai sonka

½ jégsaláta

1 ek jó minőségű balzsamecet

1 ek extra szűz olíva olaj

½ citrom leve

egy csipet só – ízlés szerint

egy csipet durvára darált színes bors – ízlés szerint

4-5 db friss levél rozmaring – apróra vágva

200 g Halloumi sajt – vékony szeletre vágva – én most ezt elhagytam, mert nem kaptam az Aldiba…

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálba a balzsamecetet, citrom levét, óvatosan csurgassuk hozzá az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőbe egy pici olajat hevítsünk, tegyük bele a szeletekre vágott sajtot, és közepes lángon egy pár percig mindkét oldalát pirítsuk meg, aranybarnára.

Ha készen vagyunk, készítsük el a salátát. Tegyük a tányérra a vékony szeletekre vágott jégsalátát, a megmosott, leszárított és félbe vágott epret, őszibarackot és őszibarackbefőttet. Adjuk hozzá a Pármai sonkát.

Kínáljuk mellé a pirított sajtot.

Tálalásnál locsoljuk meg a balzsamecetes öntettel, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal és borssal.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »