Ma is már nagyon jó idő volt, a héten ígérték, hogy már itt lesz a nyár, napsütés, meleg, hmm… és egy ilyen, üdítően szépséges és finom saláta a hétköznapokra, egyszerűen tényleg elveszünk az édenkertben, ha megkóstoljuk…:) Könnyű elkészíteni és egészséges is…
Tudom, hogy már megint elragattatom magamat a képekkel, de ezek a színek a salátás tányéromon varázslatosak…:)
Hozzávalók:
250 g eper
2 db kopasz őszibarack
2 db őszibarackbefőtt – lé nélkül
6 szelet Pármai sonka
½ jégsaláta
1 ek jó minőségű balzsamecet
1 ek extra szűz olíva olaj
½ citrom leve
egy csipet só – ízlés szerint
egy csipet durvára darált színes bors – ízlés szerint
4-5 db friss levél rozmaring – apróra vágva
200 g Halloumi sajt – vékony szeletre vágva – én most ezt elhagytam, mert nem kaptam az Aldiba…
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálba a balzsamecetet, citrom levét, óvatosan csurgassuk hozzá az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőbe egy pici olajat hevítsünk, tegyük bele a szeletekre vágott sajtot, és közepes lángon egy pár percig mindkét oldalát pirítsuk meg, aranybarnára.
Ha készen vagyunk, készítsük el a salátát. Tegyük a tányérra a vékony szeletekre vágott jégsalátát, a megmosott, leszárított és félbe vágott epret, őszibarackot és őszibarackbefőttet. Adjuk hozzá a Pármai sonkát.
Kínáljuk mellé a pirított sajtot.
Tálalásnál locsoljuk meg a balzsamecetes öntettel, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal és borssal.
Jó étvágyat!
Klarissza