Ham, bekaplak – ebből bármennyi jöhet…

Istenien finom, egyszerűen nem lehet elrontani. Ráadásul még a sütni sem kell, viszont a siker elmaradhatatlan. Őszibarackkal megspékelve, egyszerűen csúcs…🙂 Nyami-nyami…

Barackos csokoládés túrótorta

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

250 g keksz

180 g vaj

60 g porcukor

Túró töltelék:

250 g túró

250 g mascarpone

3 cs vaníliás cukor

2 ek cukor

1 doboz őszibarackbefőtt – lecsöpögtetve cikkekre vágva

200 g jó minőségű csokoládé

2 dl tejszín

egy kis darabka vaj

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.

Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk, tegyük a hűtőbe egy fél órára.

Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát.

Vegyük ki a torta alapot a hűtőből, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején a túrókrémet.

A lecsöpögtetett barackokat vágjuk negyedekbe és tegyük a túró torta tetejére.

Ha ezzel megvagyunk, egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára, és a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.

Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.

Ezt követően tálalásig a hűtőbe tároljuk.

Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

Koktélcseresznyével díszítjük.

Ezt a tortát kaptuk Anyák napjára a lányomtól…🙂 Köszönjük, finom volt: Anya, Mamika, Keri…

Jó étvágyat!

Klarissza/készítette: Ancsa

Címkék: , ,
Tovább a blogra »