Istenien finom, egyszerűen nem lehet elrontani. Ráadásul még a sütni sem kell, viszont a siker elmaradhatatlan. Őszibarackkal megspékelve, egyszerűen csúcs…🙂 Nyami-nyami…
Barackos csokoládés túrótorta
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g vaj
60 g porcukor
Túró töltelék:
250 g túró
250 g mascarpone
3 cs vaníliás cukor
2 ek cukor
1 doboz őszibarackbefőtt – lecsöpögtetve cikkekre vágva
200 g jó minőségű csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk, tegyük a hűtőbe egy fél órára.
Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát.
Vegyük ki a torta alapot a hűtőből, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején a túrókrémet.
A lecsöpögtetett barackokat vágjuk negyedekbe és tegyük a túró torta tetejére.
Ha ezzel megvagyunk, egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára, és a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.
Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Ezt követően tálalásig a hűtőbe tároljuk.
Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.
Koktélcseresznyével díszítjük.
Ezt a tortát kaptuk Anyák napjára a lányomtól…🙂 Köszönjük, finom volt: Anya, Mamika, Keri…
Jó étvágyat!
Klarissza/készítette: Ancsa
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: