Klarissza Blogja

A kis csintalan-csalafinta…

Mit szólnátok egy kis édességhez? Ennek tényleg nem lehet ellenállni, a kis csintalan, csalafinta… Elmondom a titkát, hogyan csináld, könnyű és különleges, és akár reggelire, vacsorára vagy fő étkezés után, bármikor fogyasztható. Mindenkinek ajánlom, és azoknak is, akik szeretnek hagyományos és újszerű ötleteket kipróbálni a konyhájukban. Szóval nem csalás, nem ámítás, mind a tíz ujjadat megnyalod utána, olyan isteni finom…:) és persze a látványnak sem utolsó…

csokoládés- mentás-epres palacsinta1Mentás-csokoládés/epres palacsinta
Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 tojás
kb. 4 dl tej – itt most nem kell hozzá buborékos ásványvíz vagy szódavíz, csak tej
csipetnyi só
¼ sütőpor
1 reszelt citromhéja
a sütéshez, olaj
½  dl olaj

 

Mentás csokoládé krém
Hozzávalók:
1 zacskó csokoládé pudingpor – főzős
tej
5 dkg étcsokoládé
2 kk porcukor
1 dl tejszín
½ ágacska mentalevél
15 szem kemény eperszem – félbe/negyedbe vágva

Elkészítés:
Egy tálba felütjük a tojást. Hozzáadjuk a hideg tejet, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és kanalanként a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport és simára keverjük egy robotgéppel. Most egy kicsit vastagabb palacsintát fogunk sütni, mivel az eperszemekkel is lesznek töltve. Tehát akkor jó a tészta állaga, ha egy picit sűrűbb, mint a tejszín állaga.

csokoládés- mentás-epres palacsinta5

Ha készen vagyunk, akkor kb. 15 percig pihentetjük, utána ismét felkeverjük.

Ezt követően a palacsintasütőt – én teflon sütőt használok – felhevítjük, de előtte egy ecsettel körbe kenjük olajjal a serpenyőt.  Amikor felforrósodott, akkor egy merőkanálnyi palacsinta tésztát szétoszlatunk, – minden egyes palacsintánál, keverjük fel a masszát – majd addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani a másik oldalára, hamar megsül, nem szabad ott hagyni. A másik oldalát is sütjük kb. fél percig, ha kész, lapos tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk, és mindenképpen fedjük le egy mélytányérral.

csokoládés- mentás-epres palacsinta3

Ha készen vagyunk, akkor készítsük el a mentás csokoládé krémet. A pudingport keverjük össze az utasításnak megfelelően tejjel. Az előírt tej mennyiségét csökkentsük egy dl-el, ezt a végén tejszínnel fogjuk pótolni. Egy tálba tördeljük bele a csokoládét és gőz felett olvasszuk fel, és öntsük bele a kész pudingba. Vagy, amikor készítjük a pudingot és már majdnem teljesen kész, akkor tördeljük bele a csokoládét, így is felolvad. Ha elkészültünk, akkor keverjük bele a tejszínt.

Vágjuk a mentát apróra és egy kis csokoládé krémet, tegyük a turmixba, szórjuk bele a mentát és a porcukrot és keverjük jól el. Ha ezzel is elkészültünk öntsük hozzá a csokoládé krémhez, és keverjük össze.

csokoládés- mentás-epres palacsinta4

Ha készen vagyunk, az eperszemeket mossuk meg, csumázzuk ki, és töröljük egy papírszalvétára, szárazra. Vágjuk félbe, vagy negyedbe. Attól függ, mekkora az eperszem.

csokoládés- mentás-epres palacsinta2

Ha mindennel készen vagyunk, akkor töltsük meg a csokoládés-mentás krémmel a palacsintát, szórjuk meg eperszemekkel, hajtsuk be mindkét végét, és szórjuk meg kínáláskor porcukorra.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!