Végre újból csajos délután, barátnők a kispadon… Juppy!

Kulináris élvezetek a csajokkal…

Ha, éppen egy kis csajos délután folydogál és kitémázzuk a napjainkat, pasikat, ruhákat, ki-kivel szakított, ki-kivel jött össze, sminkeket, frizurákat, körmöket, a szembejövő, furcsa kinézetű embereket és egyebeket! És hab a tortán, az, amikor felturbózzuk még egy kis vásárlással egybekötve a napunkat, néha ez is kell…:) ,

– Ez olyan, mint a pasiknak a foci EB., a haverokkal -. Tehát a csajos-pasi program eredmény 1:1.

A sétálgatás után még a “divatos cuccok nézegetése a katalógusokból” se maradhat ki, és persze, hogy megnézzük a legújabb AVON-os újságot és eldöntjük, hogy mit is rendeljünk! Össze is írunk egy szép kis listát, de most erre mit mondjak?! Lányok vagyunk, szükségünk van az alapvető felszerelésekre! 🙂 Azt is tervezgessük ilyenkor, hogy ki hova megy nyáron nyaralni! A tervek között mindenek felett persze a Balaton is szóba kerül, mint minden évben…

De persze, ha nyaralás nem lenne elég, akkor is a nyári pihenés alatt még oly sok minden más is belefér. A bringázás, délutáni napsütésben piknik, a strandolás, a kiülős romkocsmás iszogatással egybekötött vacsi. Vagy akár meglátogatni gasztro fesztiválokat, vagy egy forró nyári esti buli hajnalig tartó sípszóig, vagy egy jó mozizás. Ha épp a határainkat akarjuk feszengetni, akkor egy fitnesz-és wellness központba is eltengetjük a napunkat egy jó masszás kíséretével… Vagy csak egy jó kis séta a Margitszigeten… vagy egy esti színházlátogatás… Megannyi program és érdekesség, tervezgetés merül fel egy ilyen csajos délutánon…

És persze ilyenkor a kulináris élvezetek sem maradhatnak el… Készítethetünk egy kis csajos meglepetést,  az biztos, hogy odáig lesznek meg vissza…🙂 Egy kicsit szöszmötölős, de az eredmény eléggé ütős…:) megéri elkészíteni…Én egy kicsit átalakítottam, de az eredeti verziót is leírom, végül is ki, amit szeret, úgy készítse el…

Eper & szamóca pálinka zselés koktél egy kis csavarral

Hozzávalók:


fél kg kemény eperszem

1 dl eper pálinka

1 ek cukor

expressz zseléfixáló – utasításnak megfelelő mennyiségű folyadékkal

dekor cukorka, citrom vagy lime szeletek, menta – díszítés

Elkészítés:

Vágjuk le az eper fenekét óvatosan, hogy ki ne lyukadjon az alja, viszont ez szükséges, hogy megálljanak a tányéron az eperszemek.

Ha készen vagyunk, akkor egy mokkáskanállal, vagy pici alma vájóval óvatosan a belsejét szedjük ki.

Ha ezzel is meg vagyunk, egy papírszalvétával itassuk le a felesleges levet az eperszemekről.

Ellenőrizzük, hogy minden eper, rendben van, és nincs lyuk az alján, mielőtt elkezdenénk feltölteni.

Egy aprítóba tegyük bele a kivájt eper belsejét és még kb. 10 dkg epret, töltsük bele az eperpálinkát, cukrot, és a zseléfixet, jól keverjük el. Kóstoljuk meg, és ha megkívánja, akkor még tehetünk bele egy kis cukrot.

Ezzel a zselés folyadékkal töltsük fel az eper szemek üregeit, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap, vágjuk egy citromból vékony karikákat, és a karikák cikkei mentén kisebb háromszöget vágjuk ki.

Ezt követően, az eper szemek tetejét vizesítsük be, egy ecsettel és dekor cukorkával szórjuk meg/mártsuk bele, egy másikat kristálycukorba és így tovább…

Díszítsük mentával, vágott citrom vagy lime pici háromszögekkel.

*Tipp: az eper szemek tetején én egy hegyes késsel pici nyílást vágtam, így könnyedén becsusszant a citromszelet.

 

*És egy másik variáció a tequila kedvelőknek:

Eper &Tequila zselés koktél

Hozzávalók:


fél kg kemény eperszem

1 dl Margarita Mix

zacskó expressz zseléfixáló – utasításnak megfelelő mennyiségű folyadékkal

só, citromszeletek – díszítés

Margarita mix:

4 cl fehér tequilát, 1 cl Cointreau-t, 1 cl lime levet, 2 cl citromlevet rázzunk össze shakerben, tegyük aprítóba, hozzá a zseléfixálót, eper szemeket és jól keverjük össze. Ezzel töltsük fel az epreket, a fenti elkészítési módnak megfelelően.

Még annyiban különbözik a fenti recepttől, hogy ha lehűlt az eper szem, akkor citromlével nedvesítsük meg az eper szélét és sóba mártsuk bele.

Inspiráció/oldal kép: goodcocktails.com



Jó kísérletezést! és bulizást…

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »