Klarissza Blogja

Egy igazi kényeztetés bulikra…

Ez a spanyol édesség, nagyon népszerű Spanyolországban, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában, Latin-Amerika (ideértve a brazil és a spanyol nyelvű Karib-szigetek), valamint az Egyesült Államokban. Cukorba mártogatva, Argentínában csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Két típusa van Spanyolországban, az egyik, ami vékony (és néha csomózott), a másik, amely hosszú és vastag. A készítése öröklődött nemzedékről nemzedékre, és ma Spanyolországban szinte nemzeti jelkép. Forrás: Wikipedia

Már biztosan ki találtátok, hogy melyik édességről van szó! Hát bizony a Churossról. Gyorsan elkészíthető és imádni való kis finomság, chilis csokoládéval feldobva, energiát ad és élénkít, így biztos, hogy a nyári bulis fesztivál éjszakákat áttáncolod…:) Bátran próbáljátok ki, a csalódás kizárt…:)

Chilis csokoládé tekert ChurrossalChilis Csokoládé/Tekert Churrossal
Hozzávalók:
2,5 dl víz
0,5 dl tej
2 evőkanál barna cukor
fél mk só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
½ tk sütőport
2 db tojás
1/2 tk vanília kivonat
1 dl tejszín
1 db narancs héja
3 kk fahéjas cukor

+ fahéjas cukor a hempergetéshez

 

Elkészítés:
Elkészítjük a fahéjas cukrot, őrölt fahéjat összekeverünk kristálycukorral egy laposabb tálba, – hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat -, és tegyük félre.

Egy lábasba beleöntjük a vizet és a tejet elkezdjük melegíteni, és amikor már meleg, beletesszük a barna cukrot, sót és a vajat.

Amikor felforrt, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd lekapcsoljuk a hőt, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ez az úgy nevezett „égetett tészta”.

Chilis csokoládé Churrossal

Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük és beletesszük a tejszínt, a reszelt narancs héját, és a fahéjas cukrot. És ismét jól elkeverjük. Sűrű és krémesebb állagot kapunk.

Felmelegítjük az olajat és csillag formájú véget teszünk a habzsákunkra, – célszerű eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza, viszont nagyon jó szolgálatot tesz a szilikonos habzsák is -, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba, csiga tekert alakúra a fánkot. Figyelve rá, mert hamar sülnek a fánkok.

Chilis csokoládé mártogatós

A megsült csigás churrost papírszalvétára szedjük, ezt követően fahéjas cukorba meghempergetjük és chilis csokoládé mártogatóssal kínáljuk.

 

**Egy igazi kényeztető chilis csokoládé bulik alkalmával, ébren tartja a társaságot, így bátran áttáncolhatjuk az éjszakát. 🙂 A csokoládé és a chili a legismertebb és legtermészetesebb ajzószer legálisan. 🙂 A chili, ami kapszaicint tartalmaz, ez a morfin legközelebbi természetes formája. Chilis csokoládét este nem szabad enni/inni, mert nem tudunk elaludni tőle.

Chilis csokoládé mártogatósForró chilis csokoládé mártogatós
Hozzávalók:
150 dkg jó minőségű 70%-os étcsokoládé
1 kk vaj
1-2 dl tejszín
1 ek nutella
1 mk chili por – aki nem szereti, az elhagyhatja

Elkészítés:
Egy tálkába bele tördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amikor már kezd jól felolvadni, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínt és végül a nutellát. Maximum 1 percig forrhat. Jól keverjük el simára, ha teljesen szép fényesre felolvadt, akkor ízesítjük egy kis chilivel.


*Igazi és helyesen elkészített csokoládét szeretnénk készíteni, akkor az alábbi receptet használjuk:
Az így elkészített csokoládé, egészséges és tele van vitaminnal, az igazi csokoládét vízzel készítik, mert a tej gátolja a flavionok és az antioxidánsok felszívódását. Nem lesz ragadós, nem nehéz, könnyű és selymes íze van…

Igazi chilis csokoládé
Hozzávalók:

200 g jó minőségű kakaóbabból készült préselt csokoládé
700 ml víz

Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük, és a vízzel felfőzzük. Titok, hogy maximum csak 1 mp-ig szabad forrnia, így megmaradnak a vitaminok. Ezt követően 1 tk chili porral ízesítjük.

Ha készen vagyunk, poharakba vagy tálkába öntjük és churrossal kínáljuk.

Jó minőségű csokoládé itt is beszerezető:
http://www.szantotibor.com/hu/info/magamrol-szanto-tibor-csokolade-keszito
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20131125-interju-szanto-tibor-csokoladekeszitovel.html

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!