Ezt a finomságot, akkor szoktam készíteni, amikor valakit boldoggá akarok tenni. Van egy olasz mondás: —(amit még Olaszországban halottam egy idős bácsitól, akinél laktunk)—
…„ha táncolsz, táncolj, ha desszertet eszel, egyél desszertet, ha meg diétázol, egyél répát”… 🙂
Remélem ti is velem tartotok, és elkészítitek ezt az isteni sütit…, ami sütés nélküli és hamar elkészíthető… Tegyétek boldoggá magatokat, családotokat…, ezen a szép napsütéses napon, mert megérdemlitek…:)
Csokoládés-banános-túrós torta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz
250 g keksz
180 g vaj
60 g porcukor
nutella – ízlés szerint
3-4 db banán – felkarikázva
250 g túró
½ rúd vanília – vagy 1 cs vaníliás cukor
2 ek csapot porcukor
1 tojás sárgája
200 g jó minőségű csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk.
Ezt követően megkenjük nutellával, és rárakjuk a felkarikázott banánt, és tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát, és a tojás sárgáját.
Tegyük rá a banánra, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Ahogy olvad, érezzük a csokoládé gazdag és karakteres illatát. 🙂 amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.
Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Tegyük a hűtőbe dermedésig kb. 15-30 perc. Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.
Díszítjük, mentával, dekor cukorkával.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: