Aki szereti a káposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni. Számtalan változata ismert, de én egy egészséges és egyszerű, pikáns változatát szeretem… Semmi fakszni, ez úgy jó, ahogy van…, mi nagyon szeretjük… 🙂 Nem is tudom nevezhetem-e úgymond rakott ételnek, mert az igazihoz képest ebből kimarad a rizs…, de ezért egészséges… 🙂 Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok, az tuti biztos…
Pirított pikáns húsos kínai kel/sajttal
Hozzávalók:
1 db kínai kel
0,5 kg darált sertés hús – vagy csirke, pulyka hús
1 ek kókuszzsír
2-3 chili – kimagozva
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
2 szál zöldhagyma
Fűszerek:
1-2 db babérlevél
1 mk szecsuani bors – vagy őrölt feketebors
½ mk himalája só
1 tk kömény
1 db piros Kaliforniai paprika
1 dl húsleves alaplé – vagy ½ marhahúsleves kocka és víz
1 zacskó mozzarella sajt
10 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A kínai kelt szedd leveleire, mosd meg, majd a leveleket forrásban lévő sós vízbe dobd, 2-3 percre, ezt követően szűrőkanállal vedd ki egy szűrőtálba és tedd félre, hogy lecsepegjen és kihűljön.
Egy serpenyőben 1 ek kókuszzsírt hevítsünk, tegyük bele a kimagozott chilit, – aki szereti csípősebben, az egyiket ne magozza ki -, a felaprított vöröshagymát, zöldhagymát, reszeljük bele a paradicsomot és pirítsuk pár percig.
Ezt követően tegyük bele a húst, jól keverjük el, és a fenti fűszerekkel ízesítsük a húsos alapot. Jól keverjük össze, és adjuk hozzá az 1 dl húsleves alaplét. Majd pirítsuk meg a húst. Hamar készen van, kb. 15 perc. Mielőtt készen lenne, tegyük bele az apróra vágott kaliforniai paprikát és pirítsuk még pár percig. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Vegyünk elő egy jénait, vagy mély sütőedényt, kenjük ki vékonyan kókuszzsírral, és tegyük az aljára a kínai kel leveleket, erre halmozzuk rá a húsos alapot, és megint tegyük rá a káposzta leveleket. Addig folytassuk a rétegezést, amíg az alapanyagunk el nem fogy.
A tetejére szeletelt mozzarella és reszelt cheddar sajtot szórjunk. Forró sütőben süssük ropogósra.
Kínáláskor szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, díszíthetjük paradicsommal és meg lehet locsolni tejföllel is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: