Csoki+eper+nutella? vagy banán? és valami sós! az csak jó lehet! Annyit mondhatok, hogy alig bírtam ki, hogy ne kóstoljam meg, amíg le ne nem fényképeztem! Annyira gyönyörű, az eper pirossága, szinte csábításra kér fel, hogy megegyem…:) Nagyon intenzív, ezért még én a csoki őrült is csak egy fél darabot tudok belőle megenni egyszerre, viszont még egy kis friss eper jól jön még mellé…, és mellette a sós mandula/mogyoró íz, egyszerűen mennyei…Vendégvárónak, gyerekzsúrra is kiváló…Aki csoki rajongó, az tuti nem csalódik benne…:)
Csokoládés epres-banános muffin falatkák
Hozzávalók:
200 g jó minőségű 70%-os étcsokoládé
2 ek nutella
5-6 szem eper – félbevágva
1 banán – vastagabb karikára vágva
5 dkg sós mandula vagy mogyoró
Elkészítés:
Az epret mosd meg, törölgesd meg, hogy ne legyen vizes, és vágd félbe, a banánt vágd vastagabb karikára.
Ezt követően vedd elő a muffin sütőformádat – nekem szilikonos van –, ha neked nincs, akkor muffin papírformával béleld ki, ezután töltsd meg gyümölcsökkel a muffin rekeszeket, – én jó szorosan raktam őket, hogy jó gyümölcsös legyen – eperrel és banánnal, ha kész tedd félre.
A csokit tördeld el kockánként és egy tálban kezd el felmelegíteni vízgőz felett, amikor már majdnem teljesen elolvadt, tegyél hozzá egy kis tejszínt, keverd bele a sós mandulát, vagy mogyorót – vagy mindkettőt-. 🙂 Ezt követően add hozzá a nutellát. Ha szükséges tehetsz még hozzá egy kis tejszín, akkor jó, ha nem töményen sűrű, hanem egy kicsit folyósabb állagú.
Ha készen vagy, akkor egy merőkanál segítségével a muffin formába, – amibe már előzőleg belehelyezted a gyümölcsöket-, merd rá a nutellás csokoládét. Simítsd el a tetejét, egy kanállal vagy tortalapáttal, és mehet a hűtőbe 1-2 órára dermedésig.
Kínáláskor vágjuk félbe, és mentával, mandula pehellyel megszórva díszítsük.
Ha kisebb formákat szeretnél, akkor egy szilikonos jégtartót használj, viszont abba kevesebb gyümölcs fér.
Jó nasizást!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: