Kínai hétköznapi ínyenc, mert enni jó!

Megint egy újabb husi a sütőből. Ragacsos, szaftos, jól átsült ropogós, belül omlós csirke bámulatosan jól mutat salátával, vagy más körettel… és mennyeien finom, és ami fontos, gyorsan elkészíthető hétköznap is..:) Ezt ki ne hagyd…

Kínai ötfűszeres ropogós csirke/salátával

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

Fűszerek:

2 db fokhagyma – átnyomva

1 kis db gyömbér reszelve 1-2 tk

2 szál egész újhagyma – apróra vágva

1 ek sötét szójaszósz

1 ek kínai rizsbor

½ tk szecsuani bors – vagy fekete bors

1 ek kínai ötfűszer keverék

1 db csillagánizs

1-2 tk reszelt édeskömény

½ tk chili pehely

1 szegfűszeg

extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A fenti fűszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és őröljük meg.

A megmosott csirke combokat, vagdosunk be több helyen, 3-4 helyen, így jobban magukba szívják a pác ízeit. Az összekevert fűszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy éjszakát is.

Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30-35 percig süssük, ezt követően fólia nélkül még 5-10 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütőben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.

Kínáljuk salátával, rizzsel esetleg krumplival, szezámmaggal megszórva.

Jó étvágyat!

Klarissza

Inspiráció: NikiWickes

Címkék:
Tovább a blogra »