Klarissza Blogja

Kínai hétköznapi ínyenc, mert enni jó!

Megint egy újabb husi a sütőből. Ragacsos, szaftos, jól átsült ropogós, belül omlós csirke bámulatosan jól mutat salátával, vagy más körettel… és mennyeien finom, és ami fontos, gyorsan elkészíthető hétköznap is..:) Ezt ki ne hagyd…

ötfűszeres kínai ropogós csirke salátávalKínai ötfűszeres ropogós csirke/salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
Fűszerek:
2 db fokhagyma – átnyomva
1 kis db gyömbér reszelve 1-2 tk
2 szál egész újhagyma – apróra vágva
1 ek sötét szójaszósz
1 ek kínai rizsbor
½ tk szecsuani bors – vagy fekete bors
1 ek kínai ötfűszer keverék
1 db csillagánizs
1-2 tk reszelt édeskömény
½ tk chili pehely
1 szegfűszeg
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A fenti fűszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és őröljük meg.

A megmosott csirke combokat, vagdosunk be több helyen, 3-4 helyen, így jobban magukba szívják a pác ízeit. Az összekevert fűszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy éjszakát is.

kínai ötfűszeres ropogós csirke salátával

Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30-35 percig süssük, ezt követően fólia nélkül még 5-10 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütőben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.

ropogós kínai ötfűszeres csirke salátával

Kínáljuk salátával, rizzsel esetleg krumplival, szezámmaggal megszórva.

Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NikiWickes

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!