Hmm… eper… imádom, egy tonnát meg tudnék enni belőle… Tavasz hozza a vibráló, zamatos lédússágával… Gyorsan valami finomat, aki egy könnyű, epres finomságra vágyik, annak feltétlenül ajánlom akár a mindennapokra is, mennyeien finom…:)
Epres mascarpone mentás cream desszert
Hozzávalók:
40 dkg eper
250 g mascarpone
1 csomag epres vagy málnás pudingpor – főzős cukor nélküli
½ l tej
1 ek kókuszcukor
menta
Díszítés:
oreo keksz – elhagyható
Elkészítés:
A pudingport az utasításnak megfelelően fél liter tejjel felfőzzük, ha kész, lekapcsoljuk a hőt, és 1 ek cukorral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni egy kicsit.
Ha kihűlt a puding, akkor keverjük össze jól egy robotgéppel, és a mascarpone krémsajttal. Ha nem elég epres íze van a pudingnak, keverjünk össze egy pár szem epret turmixal és adjuk a pudinghoz.
Mossuk meg az epret, szárítsuk le róla a vízet egy papírszalvétával. Ezt követően, vágjuk le a csumáját, és vágjuk félbe az eperszemeket.
Ha készen vagyunk, akkor egy pohár aljára állítva rakjuk körbe eperrel, és az aljára is középre fektetve, erre halmozzuk rá a mascarpone epres/málnás pudingot, ezt követően még egy sor eper és megint halmozzunk rá a krémből.
Díszítsük mentával, eperrel és oreo keksszel. Kínálásig tegyük a hűtőbe.
*Tipp: Az egészséges étrendbe is beilleszthető, ilyen módon a fehér cukor helyett kókuszcukrot vagy édesítőport használjunk, és eperrel és mentával díszítsük.
Kellemes élvezetes kényeztetést!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: