Nagyon egyszerű, sütés és tojás nélküli édesség. Kezdők is bátran elkezdhetik. A sikert tuti biztos. Az íze mennyei, egyszerűen nem lehet megunni. Akár egy jó csajos bulira is ajánlom…:) én úgy, ahogy van, imádom! Megállás nélkül tudnám enni… Könnyed, és nem túl édes és tényleg pár perc alatt összeállítható. És akkor már csak a csajok hiányoznak mellőle…:)
Bally’s nutellás tiramisu
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta – kétsorosan a zacskóba a babapiskóta
kis üveges nutella – megolvasztani egy picit mikroba
500 g mascarpone
2 dl bally’s
2 dl langyos tej
5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás pudingpor – főzés nélküli és nem kell cukrot tenni bele…
0,5 dl tej
Elkészítés:
A bally’st, a langyos tejet összekeverjük, és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, melyekkel egy téglaalap méretű tálat/jénait kibélelünk.
A vaníliás – főzés nélküli – pudingport elkészítjük/robotgéppel összekeverjük fél liter tej kiséretében.
Ezt követően a mascarpone krémsajtot, összekeverjük a pudinggal egy tálba.
Elkezdjük rétegezni a tálba, a bally’s-be mártott babapiskótákat, ha kész az egyik sor, akkor megkenjük a mascarpone-s vaníliás krémmel.
Melegítsük fel a nutellát egy kicsit a mikroba, – de ne sokáig melegítsük, mert csomós lesz – csak épp hogy, hogy folyós legyen. Ha kész, locsoljuk meg a mascarpone-s krém tetejét. Ezt követően újból egy sor babapiskóta következik, krém és nutella, amíg el nem fogy.
Ha mindennel készen vagyunk, lefedve, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Tálalásnál tejszínhabbal díszítsük.
Jó étvágyat!
Klarissza/Készítette: Ancsa
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: