Klarissza Blogja

Férfiasan tökéletes…

Egy igazi férfifogás, két variációval, amennyire időigényes, annyira finom, és megéri elkészíteni… Nem a legkönnyebb ételünk, de igazi tradicionális magyar konyha egyik kedvenc étele… jó fűszeresen, ropogósan, vele sült hagymás krumplival mennyei. Salátával felturbózva is kiváló isteni finom íz kavalkádot kapunk, és így nem kell lemondanunk a kedvenc ételünkről…

csülök pékné módra&mozarellával-salátával&mangós chilis szósszalMagyaros sült csülök & mozarellával & salátával & mangós chilis szósszal
Hozzávalók:
2 nagy hátsó csülök a hentessel kicsontoztattam és darabonként 4-5 részre vágattam

*Csülök fűszerezése:

szemes bors
4 db szegfűbors
3-4 db babérlevél
2 db nagy vöröshagyma – negyedekre vágva
4-5 gerezd fokhagyma

 

A megfőtt csülök hús fűszerezése:
őrölt kömény
majoránna

(a csülök bőr részét csak sózzuk)
2 kg krumpli – ízesítjük: 2 nagy fej hagyma, ½ fej fokhagyma, só, bors, kókuszzsír, kis húsos szalonna, 1 dobozos sör

Cikkekre vágva:
mozzarella sajt
koktélparadicsom
olíva bogyó
jégsaláta
pirított tökmag
mangós chili szósz – Ázsia boltba lehet kapni – mennyei íze van…

Elkészítés:
A darabolt csülköket megmossuk, és egy fazékba feltesszük főzni, a fenti fűszerekkel fűszerezzük:

 *csülök fűszerezése. Másfél óra főzés után a húsdarabokat kivesszük a léből, a húsos részt fűszerezzük, őrölt kömény, majoránna, só.

csülök-mozarellával és salátával - mangós chilis szósszal

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk negyedekre. Egy tepsibe tesszük, 3 fej negyedekre vágott hagymával megszórjuk, és egy fél fej fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott kókuszzsírban megforgatjuk, kis húsos szalonnát vágunk rá.

200 fokos sütőben másfél órát süssük. Mielőtt kész lenne előtte egy fél órával egy kis sört öntsünk rá. Akkor jó, amikor a csülök bőre ropogósra sült. Kínálhatunk hozzá savanyúságot.

magyaros sült csülök

Viszont salátával is fogyaszthatjuk, így beilleszthető az egészséges étrendbe.

csülökné pékné módra -mozarellával és salátával-mangós chilis szósszal

Állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, olíva bogyót, a cikkekre vágott mozzarella sajtot, melyet borsozzunk, sózzunk egy kicsit.  Szórjuk meg pirított tökmaggal, melyet előtte egy száraz serpenyőben megpirítottunk. Tálaljuk hozzá a sült csülök színhúst, és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, és mangós chilis szósszal.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!