Vágyódás netovábbja…

Ha nincs időnk, de gyorsan kell valami, ezt a desszertet hamar el lehet készíteni. Az oreo és a mascarpone egymásra találása, igazi fehér-fekete csábítás, melynek nem lehet ellenállni. Szép, gyönyörű és nagyon finom… Egy kis variációval, sütés nélkül pár perc alatt elkészíthető. A sajttorta minden változat imádom, de főleg azt, amit egyszerűen el lehet készíteni, egy fárasztó nap után és nem utolsó sorban a gyerekek is imádják…, akár vendégvárónak is megállja a helyét… 🙂

Whiskys Oreo keksz sajttorta kehelyben

Hozzávalók:

7-8 darab Oreo keksz

250g mascarpone

1 dl tejszín

3 cl whisky

1 csomag vaníliás puding por

½ l tej

1 ek kókusz cukor

Elkészítés:

A pudingport az utasításnak megfelelően fél liter tejjel felfőzzük, ha kész, lekapcsoljuk a hőt, és 1 ek cukorral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni egy kicsit.

Ha kihűlt a puding, akkor keverjük össze jól egy robotgéppel a mascarpone krémsajttal.

Ezt követően a tejszín a whiskyvel keverjük el, ezzel fogjuk meglocsolni a keksz darabkákat. Ha gyerekeknek is készül, hagyjuk ki az italt és csak tejszínt használjunk.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor az oreo kekszet rétegenként tördeljük a poharak aljára, locsoljuk meg tejszínes whiskyvel és tegyünk rá a sajtkrémből a kekszre, aztán megint oreo apró keksz, és megint krém.

A tetejét díszítsük tejszínhabbal, és oreo keksszel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »