Ha nincs időnk, de gyorsan kell valami, ezt a desszertet hamar el lehet készíteni. Az oreo és a mascarpone egymásra találása, igazi fehér-fekete csábítás, melynek nem lehet ellenállni. Szép, gyönyörű és nagyon finom… Egy kis variációval, sütés nélkül pár perc alatt elkészíthető. A sajttorta minden változat imádom, de főleg azt, amit egyszerűen el lehet készíteni, egy fárasztó nap után és nem utolsó sorban a gyerekek is imádják…, akár vendégvárónak is megállja a helyét… 🙂
Whiskys Oreo keksz sajttorta kehelyben
Hozzávalók:
7-8 darab Oreo keksz
250g mascarpone
1 dl tejszín
3 cl whisky
1 csomag vaníliás puding por
½ l tej
1 ek kókusz cukor
Elkészítés:
A pudingport az utasításnak megfelelően fél liter tejjel felfőzzük, ha kész, lekapcsoljuk a hőt, és 1 ek cukorral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni egy kicsit.
Ha kihűlt a puding, akkor keverjük össze jól egy robotgéppel a mascarpone krémsajttal.
Ezt követően a tejszín a whiskyvel keverjük el, ezzel fogjuk meglocsolni a keksz darabkákat. Ha gyerekeknek is készül, hagyjuk ki az italt és csak tejszínt használjunk.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor az oreo kekszet rétegenként tördeljük a poharak aljára, locsoljuk meg tejszínes whiskyvel és tegyünk rá a sajtkrémből a kekszre, aztán megint oreo apró keksz, és megint krém.
A tetejét díszítsük tejszínhabbal, és oreo keksszel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: