Csipetnyi thai ízek és illatok a konyhánkban pillanatok alatt…A legtöbb ember egyik kedvenc étele a sült csirke… A thai konyha különlegességei az erős és még is harmonizáló fűszerek, így a sült csirke receptek, valóban tele van minden extravagáns íz kombinációval. Szinte a rajongója vagyok a különböző fűszeres húsoknak… Egyszerűen imádom… Bocsi, de én biztos, hogy nem tudnék vegetáriánus lenni…:) Ha még nincs ötleted a szombati ebédhez, ezt ki kell próbálnod, nem lehet kihagyni, a siker tuti biztos…:)
Thai barbecue currys sült csirke-salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb – lehet filézett is
Fűszerek – apróra vágva
3 db fokhagyma
1 csokor friss koriander levél
3 db chili kimagozva, aki nem szereti a csípőset – (én 2 db chili kimagoztam egy chili csípősen hagytam)
¼ tk só
1 ek porcukor
1 tk kurkuma por
1 tk curry por
3 ek halszósz
1 fél lime leve
2 szál egész újhagyma
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A fenti fűszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és őröljük meg.
A megmosott csirke combokat, melyet bevagdostunk több helyen, 3-4 helyen, az összekevert fűszerpáccal dörzsöljük be, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy éjszakát is, minél tovább hagyjuk pácolódni a húst, annál finomabb lesz…
Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30 percig süssük, ezt követően fólia nélkül még 15 percig ropogósra süssük a csirkét.
Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütőben, vagy kerti faszenes grillen, vagy akár wokban is hirtelen kisüthetjük.
Salátával, párolt zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.
Az egészséges étrendbe is beilleszthető.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NeilPerry
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: