Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Ez nagyon egyszerű és finom vacsora…:)
Ropogósra sült fűszeres cheddar sajtos baguette
Hozzávalók:
1 baguette
100 g puha vaj
friss petrezselyem apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
só – ízlés szerint, ha szükséges, de a sajt sós…
frissen őrölt bors
1 tejszínes tubusos krémsajt
½ friss kapor
½ zöldhagyma – vagy snidling
5 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bagettet bevagdosuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.
A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fűszeres masszát.
Ezt követően, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fűszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.
Ez az ötlet egy amerikai anyukától tanultam, akinél vagy 10 évvel ezelőtt, babyszitterkedtem. Igaz sajt nem volt rajta, és csak fokhagymás vajjal készítette, a többi már az én fantáziám szüleménye. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom…
Az biztos, hogy a gyerekek is imádják… 🙂
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: