Klarissza Blogja

Gyors éhségűző…

Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Ez nagyon egyszerű és finom vacsora…:)

ropogósra sült fokhagymás-vajas cheddar sajtos baguetteRopogósra sült fűszeres cheddar sajtos baguette
Hozzávalók:
1 baguette
100 g puha vaj
friss petrezselyem apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
– ízlés szerint, ha szükséges, de a sajt sós…
frissen őrölt bors
1 tejszínes tubusos krémsajt
½ friss kapor
½ zöldhagyma – vagy snidling
5 dkg cheddar sajt

 

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bagettet bevagdosuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.

ropogósra sült fokhagymás-vajas cheddar sajtos baguette

A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra  felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fűszeres masszát.

ropogósra sült fűszeres cheddar sajtos baguette

Ezt követően, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fűszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

ropogósra sült fűszeres fokhagymás-vaja-cheddar sajtos baguette

Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.

Ez az ötlet egy amerikai anyukától tanultam, akinél vagy 10 évvel ezelőtt, babyszitterkedtem. Igaz sajt nem volt rajta, és csak fokhagymás vajjal készítette, a többi már az én fantáziám szüleménye. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom…
Az biztos, hogy a gyerekek is imádják… 🙂

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!