Ez a párosítás feledhetetlen… Kevés hozzávalóból fenségeset készíteni… pár perc alatt kész vacsorára vagy akár ebédre… édesen és sósan mennyei íz kavalkád, tele van energiát adó egészséges vitaminokkal… Érdemes elkészítenetek… Éhezni biztos nem fogtok… 🙂
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
5 gerezd fokhagyma
1/3 csésze extra szűz olívaolaj
1 citrom leve
½ csésze tökmag – enyhén pirított
½ csésze aszalt szilva
100g Pármai sonka
jégsaláta
koktélparadicsom
só
bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a sütőtököt és magozzuk ki, ezt követően vágjuk karikára.
Az édeskömény külső héját távolítsuk el és vágjunk szeleteket belőle, sózzuk, borsozzuk.
Ezt követően tegyük egy tepsibe a sütőtököt és édesköményt, tegyünk hozzá a pucolatlan fokhagymát, locsoljuk meg olíva olajjal és pirítsuk meg. Serpenyőben vagy grillen is elkészíthető.
Ha kész, készítsük el a saláta öntetet. Vegyük ki a sült fokhagymát, gyomjuk ki a belsejét, és tegyük egy darálóba és adjuk hozzá a citromlevet és a maradék oliva olajat.
Pirítsuk meg a tökmagot enyhén, egy száraz serpenyőben. Vágjuk fel a Pármai sonkát szeletekre, és az aszalt szilvát pedig félbe.
Ha mindennel készen vagyunk, állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, szeletekre vágott Pármai sonkát, a sült sütőtököt, édesköményt, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg aszalt szilvával, és pirított tökmaggal.
Jó étvágyat!
Klarissza