Egyszerűen ízleteset…

Aki kedveli a könnyű étkezést, annak ez lesz a kedvence, viszont aki a kínai ételek rajongója, magamat is beleértve megbolondíthatja tésztával is… és máris ez az egzotikus íz textúra szinte magával ragad. Könnyű elkészíteni és nem is drága… Akár ebédre, vagy vacsorára bármilyen formában elkészíthető, érdemes kipróbálni… 🙂

Fűszeres húsos salátás burrito – San Choy Bow Burrito

Hozzávalók:


8 db jégsaláta levelek

500g pulyka vagy sertés darált hús – vagy bármilyen, amit szeretünk

Apróra vágva:

5 dkg húsos szalonna

1 db lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szelet gyömbér

2 chili apróra vágva – aki nem szereti a csípőset, magozza ki, aki enyhén szereti, egyiket magozza csak ki

150g csiperkegomba

150 g zöldbab

200g babcsíra

2 újhagyma, apróra vágva

225 g vízi gesztenye leöblítve – ha nincs elhagyható

Fűszerezés:



1 csokor friss koriander – vagy őrölt koriander zöld

hétbors fűszer durvára darált – vagy őrölt fekete bors

1-2 csepp szezámolaj – csak azért ennyi mennyiség, mert nagyon intenzív az íze

2 ek hoisin mártás – ha nincs elhagyható

1 ½ ek szójaszósz

1 ek édes chili szósz

1 ek száraz sherry

Díszítéshez:

50g babcsíra és két csipet szezámmag, petrezselyem

Elkészítés:

Vágjuk ki a jégsaláta torzsáját, szedjük óvatosan leveleire, és tegyük a hűtőbe.

A fenti hozzávalókat készítsük elő, vágjuk apróra.

Egy serpenyőbe olíva olajat tegyünk, vagy kókuszzsírt és tegyük bele a lilahagymát, szalonnát, egy két percig pároljuk össze közepes lángon, utána jöhet a fokhagyma, gyömbér, chili, jól keverjük össze.

Utána máris tehetjük bele a darált húst, jól keverjük el, hogy ne legyen nagy darabos. kb. 3 perc elteltével, tegyük bele a gombát, zöldbabot, babcsírát, új hagymát, vízi gesztenyét, és fűszerezzük a fentiekkel. Közepes lángon főzzük össze, hamar készen van.

Helyezzük egy tányérra a salátát, és kanalazzuk bele a húsos keveréket.  Szórjuk meg babcsírával, apróra vágott petrezselyemmel, szezámmaggal.

Aki szereti az üvegtésztát, az forraljon fel egy kis sóval vagy ételízesítővel egy kis vízet, kapcsolja le a hőt, és bele az üvegtésztát, hogy megpuhuljon.

Tegyük a tányérra és keverjük hozzá a San Choy Bow húsos keveréket és máris fogyasztható, díszítsük a fentiekkel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Inspiráció: adrianrichardson

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »