Édenkerti íz kavalkád…

Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat… Mennyei íz kavalkád… 🙂 érdemes kipróbálni…

Tejszínes sült paradicsomos – fokhagymás spagetti

Hozzávalók:


40 dkg spagetti

1 doboz koktélparadicsom

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

6 dkg cheddar sajt

friss bazsalikom



pici chili pehely

hét bors fűszer durvára darált – vagy őrölt fekete bors

fél zöldhagyma zöldje

olívabogyó

1 zacskó mozzarella sajt

koriander levél – ha nincs friss – jó a szárított is

– lasagne alla bolognese fűszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni –

(ezeket tartalmazza a fűszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)

Elkészítés:

A fokhagymát egy serpenyőben héjastul megpirítjuk.  Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyőben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fűszerezzük ízlés szerint – én kb. egy csipetnyit tettem bele – sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fűszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél – és lassú tűzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.

Közben egy másik serpenyőben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.

Sós vízben, és egy evőkanálnyi olajjal, kifőzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »