Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat… Mennyei íz kavalkád… 🙂 érdemes kipróbálni…
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
1 doboz koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
6 dkg cheddar sajt
friss bazsalikom
só
pici chili pehely
hét bors fűszer durvára darált – vagy őrölt fekete bors
fél zöldhagyma zöldje
olívabogyó
1 zacskó mozzarella sajt
koriander levél – ha nincs friss – jó a szárított is
– lasagne alla bolognese fűszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni –
(ezeket tartalmazza a fűszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)
Elkészítés:
A fokhagymát egy serpenyőben héjastul megpirítjuk. Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyőben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fűszerezzük ízlés szerint – én kb. egy csipetnyit tettem bele – sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fűszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél – és lassú tűzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.
Közben egy másik serpenyőben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.
Sós vízben, és egy evőkanálnyi olajjal, kifőzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.
Jó étvágyat!
Klarissza