Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat… Mennyei íz kavalkád… 🙂 érdemes kipróbálni…
Tejszínes sült paradicsomos – fokhagymás spagetti
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
1 doboz koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
6 dkg cheddar sajt
friss bazsalikom
só
pici chili pehely
hét bors fűszer durvára darált – vagy őrölt fekete bors
fél zöldhagyma zöldje
olívabogyó
1 zacskó mozzarella sajt
koriander levél – ha nincs friss – jó a szárított is
– lasagne alla bolognese fűszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni –
(ezeket tartalmazza a fűszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)
Elkészítés:
A fokhagymát egy serpenyőben héjastul megpirítjuk. Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyőben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fűszerezzük ízlés szerint – én kb. egy csipetnyit tettem bele – sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fűszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél – és lassú tűzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.
Közben egy másik serpenyőben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.
Sós vízben, és egy evőkanálnyi olajjal, kifőzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: