Akárhogy nézzük, sokoldalúan imádnivaló…

Még egy gyors szezonvégi vitamindús íz kavalkád, mindegy, hogy hideg vagy meleg, mindig jól esik… Édesen fűszeres íz világa, lágy krémes textúrával egészül ki. Egyszerre édes, sós és pikánsan csípős. Egyszerűen isteni finom, és egészséges… 🙂

Tejszínes sütőtök krémleves/pirított magokkal/aszalt szilvával & chilivel

Hozzávalók:

1 db sütőtök

1 zöldség leves kocka

1 ek tökmag, mogyoró, mandula pehely

2-3 szem aszalt szilva

1 kk mazsola

1 zacskó tejszín

– ha szükséges, ízlés szerint

1 csipetnyi ötbors fűszer – vagy őrölt bors

chili pehely – vagy chili olaj

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.

Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütőtököt – annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára főzzük. Ha kész szűrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a főző vízből, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk – ha szükséges és borsozzuk.

Ezt követően egy serpenyőbe, zsiradék nélkül, először a magokat, ha kész, tegyük félre, és a mandula pehelyt is pirítsuk meg.

Tálaláskor a sütőtökkrémleves tetejét szórjuk meg pirított magokkal, aszalt szilvával, mazsolával és chili pehellyel, és egy kis extra szűz olíva olajjal díszítsük.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »