Klarissza Blogja

Akárhogy nézzük, sokoldalúan imádnivaló…

Még egy gyors szezonvégi vitamindús íz kavalkád, mindegy, hogy hideg vagy meleg, mindig jól esik… Édesen fűszeres íz világa, lágy krémes textúrával egészül ki. Egyszerre édes, sós és pikánsan csípős. Egyszerűen isteni finom, és egészséges… 🙂

sütötök krémleves tejszines - aszalt gyümölcsökkel-piritott magokkal és chili pehellyelTejszínes sütőtök krémleves/pirított magokkal/aszalt szilvával & chilivel
Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 zöldség leves kocka
1 ek tökmag, mogyoró, mandula pehely
2-3 szem aszalt szilva
1 kk mazsola
1 zacskó tejszín
– ha szükséges, ízlés szerint
1 csipetnyi ötbors fűszer – vagy őrölt bors
chili pehely – vagy chili olaj

 

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.

Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütőtököt – annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára főzzük. Ha kész szűrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a főző vízből, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk – ha szükséges és borsozzuk.

sütötök tejszines krémleves aszalt gyümölcsökkel, piritott magokkal és chili pehellyel

Ezt követően egy serpenyőbe, zsiradék nélkül, először a magokat, ha kész, tegyük félre, és a mandula pehelyt is pirítsuk meg.

sütötök tejszines krémleves aszalt gyümölcsökkel-chili pehellyel és piritott magokkal

Tálaláskor a sütőtökkrémleves tetejét szórjuk meg pirított magokkal, aszalt szilvával, mazsolával és chili pehellyel, és egy kis extra szűz olíva olajjal díszítsük.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!