Egyszerűen nyűgözz le mindenkit…

Ez egy egyszerű, ízletes és laktató egytálétel, mindazoknak, akik imádják a tésztás ételeket, és szívesen kísérleteznek a konyhába. A csalódás kizárva!… egyszerűen nem lehet elmenni mellette… 🙂 ezt bizony, el kell készítened… 🙂

Laskagombás-tejszínes makaróni tészta

Hozzávalók:

Tésztához:

2 l víz

2 ek olaj

1 tk só

250 g száraz „Barilla” makaróni vagy penne tészta

Tejszínes-gombás szószhoz:

500 g laska gomba

20 g vaj

3-4 gerezd fokhagyma

só himalája – ízlés szerint

½ mk öt bors fűszer vagy őrölt fekete bors

½ mk kakukkfű

1 dl fehérbor

250 ml tejszín

1 csokor petrezselyem

1 tk tápióka keményítő – vagy liszt

5 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

A laskagombát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.



A vizet feltesszük főzni a sóval és az olajjal, majd a nagyon forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Dobozon lévő utasítás alapján 8 perc (Barilla) a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. – én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve. –

Közben a vajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk, a fokhagymát kb. egy percig vagy kevesebb ideig pirítjuk, vigyázva meg ne égjen, és rátesszük a laskagombát. A gombát kissé megpirítjuk, majd fűszerezzük, és felöntjük a borral, és tovább pároljuk. Ha már kezd elfőni a bor, akkor kétszerre fokozatosan felöntjük tejszínnel. Ha megpuhult a gomba, akkor egy tk tápióka keményítőt szórunk rá, elkeverjük és még egy percig főzzük, majd lekapcsoljuk a hőt alatta.

Tányérra halmozzuk a tésztát, megcsurgatjuk a gombás szósszal. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal és petrezselyemmel.

*Tipp: Ráboríthatjuk a tésztát a gombás szószra, és lassú tűzön összeforgatjuk. Miután a szósszal összekevertük a tésztát, azonnal tálaljuk az ételt, mert a tészta megszívja magát a tejszínnel, és ekkor az étel élvezeti értéke jelentősen csökken.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »