Klarissza Blogja

Egyszerűen nyűgözz le mindenkit…

Ez egy egyszerű, ízletes és laktató egytálétel, mindazoknak, akik imádják a tésztás ételeket, és szívesen kísérleteznek a konyhába. A csalódás kizárva!… egyszerűen nem lehet elmenni mellette… 🙂 ezt bizony, el kell készítened… 🙂

laskagombás-tejszínes makaróni tésztaLaskagombás-tejszínes makaróni tészta
Hozzávalók:

Tésztához:
2 l víz
2 ek olaj
1 tk só
250 g száraz „Barilla” makaróni vagy penne tészta

 

 

Tejszínes-gombás szószhoz:
500 g laska gomba
20 g vaj
3-4 gerezd fokhagyma
só himalája – ízlés szerint
½ mk öt bors fűszer vagy őrölt fekete bors
½ mk kakukkfű
1 dl fehérbor
250 ml tejszín
1 csokor petrezselyem
1 tk tápióka keményítő – vagy liszt
5 dkg cheddar sajt

Elkészítés:
A laskagombát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A vizet feltesszük főzni a sóval és az olajjal, majd a nagyon forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Dobozon lévő utasítás alapján 8 perc (Barilla) a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. – én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve. –

pikáns laskagombás-tejszínes makaróni tészta

Közben a vajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk, a fokhagymát kb. egy percig vagy kevesebb ideig pirítjuk, vigyázva meg ne égjen, és rátesszük a laskagombát. A gombát kissé megpirítjuk, majd fűszerezzük, és felöntjük a borral, és tovább pároljuk. Ha már kezd elfőni a bor, akkor kétszerre fokozatosan felöntjük tejszínnel. Ha megpuhult a gomba, akkor egy tk tápióka keményítőt szórunk rá, elkeverjük és még egy percig főzzük, majd lekapcsoljuk a hőt alatta.

Tányérra halmozzuk a tésztát, megcsurgatjuk a gombás szósszal. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal és petrezselyemmel.

laskagombás-tejszínes makaróni tészta

*Tipp: Ráboríthatjuk a tésztát a gombás szószra, és lassú tűzön összeforgatjuk. Miután a szósszal összekevertük a tésztát, azonnal tálaljuk az ételt, mert a tészta megszívja magát a tejszínnel, és ekkor az étel élvezeti értéke jelentősen csökken.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!