Az erdő aranya – Isteni Vitality Erő…

Ha egyszer megkóstolód, a legjobb barátod lesz. Élvezetes, szaftos íz kavalkád, mit is mondjak még, egyszerűen isteni… az egészséges étrendbe is beilleszthető, tápláló. Bátran próbáld ki, itt nem kell számolnod a kalóriát…, elkészítheted ebédre, de nyugodtan akár vacsorára is…  🙂

Kapros-fokhagymás-krémsajtos töltött gomba

Hozzávalók:

40 dkg csiperkegomba – champignons

1 doboz tejszínes krémsajt

1 csokor friss kapor levele

2 gerezd fokhagyma

2 szelet vékony sonka

2 szelet kaliforniai piros paprika

120 g túró

10 dkg cheddar sajt

1 pici só – himalája – ízlés szerint

1 pici öt bors fűszer – vagy őrölt bors

2 csipet retek csíra

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, szárait eltávolítjuk. A sonkát, a kaliforniai paprikát nagyon apróra vágjuk.

Reszeljük le a cheddar sajtot.

Egy tálban a krémsajtot, az apróra vágott kapor levelet, fokhagymát – átnyomva, az apróra vágott paprikát, sonkát és a túrót jól összekeverjük és picit sózzuk, borsozzuk.

Ha készen vagyunk, akkor a gomba belsejébe beletöltjük az összekevert krémsajtos, ízesített masszát, olyan jó púpos legyen a teteje.

Ezt követően tegyük egy tepsibe, és szórjuk meg sajttal a tetejét.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, amíg ráolvad a sajt, akkor jó, amikor elkezd arany barnára pirulni.

Tálalásnál szórjuk meg kapor levéllel, apóra vágott paprikával és sonkával, illetve retek csírával.

A csiperkegomba- champignons jótékony hatásáról, bővebben, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/03/21/kincseket-rejto-kivalo-antioxidans/

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »