Klarissza Blogja

Az erdő aranya – Isteni Vitality Erő…

Ha egyszer megkóstolód, a legjobb barátod lesz. Élvezetes, szaftos íz kavalkád, mit is mondjak még, egyszerűen isteni… az egészséges étrendbe is beilleszthető, tápláló. Bátran próbáld ki, itt nem kell számolnod a kalóriát…, elkészítheted ebédre, de nyugodtan akár vacsorára is…  🙂

kapros-fokhagymás-túróval-krémsajttal töltött gombaKapros-fokhagymás-krémsajtos töltött gomba
Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba – champignons
1 doboz tejszínes krémsajt
1 csokor friss kapor levele
2 gerezd fokhagyma
2 szelet vékony sonka
2 szelet kaliforniai piros paprika
120 g túró
10 dkg cheddar sajt
1 pici só – himalája – ízlés szerint
1 pici öt bors fűszer – vagy őrölt bors
2 csipet retek csíra

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, szárait eltávolítjuk. A sonkát, a kaliforniai paprikát nagyon apróra vágjuk.

Reszeljük le a cheddar sajtot.

Egy tálban a krémsajtot, az apróra vágott kapor levelet, fokhagymát – átnyomva, az apróra vágott paprikát, sonkát és a túrót jól összekeverjük és picit sózzuk, borsozzuk.

fokhagymával-kaprral izesített és túróval-krémsajttal-töltött gomba

Ha készen vagyunk, akkor a gomba belsejébe beletöltjük az összekevert krémsajtos, ízesített masszát, olyan jó púpos legyen a teteje.

Ezt követően tegyük egy tepsibe, és szórjuk meg sajttal a tetejét.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, amíg ráolvad a sajt, akkor jó, amikor elkezd arany barnára pirulni.

Tálalásnál szórjuk meg kapor levéllel, apóra vágott paprikával és sonkával, illetve retek csírával.

fokhagymás-kapros-túróval-krémsajttal töltött gomba

A csiperkegomba- champignons jótékony hatásáról, bővebben, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/03/21/kincseket-rejto-kivalo-antioxidans/

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!