Ha egyszer megkóstolód, a legjobb barátod lesz. Élvezetes, szaftos íz kavalkád, mit is mondjak még, egyszerűen isteni… az egészséges étrendbe is beilleszthető, tápláló. Bátran próbáld ki, itt nem kell számolnod a kalóriát…, elkészítheted ebédre, de nyugodtan akár vacsorára is… 🙂
Kapros-fokhagymás-krémsajtos töltött gomba
Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba – champignons
1 doboz tejszínes krémsajt
1 csokor friss kapor levele
2 gerezd fokhagyma
2 szelet vékony sonka
2 szelet kaliforniai piros paprika
120 g túró
10 dkg cheddar sajt
1 pici só – himalája – ízlés szerint
1 pici öt bors fűszer – vagy őrölt bors
2 csipet retek csíra
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, szárait eltávolítjuk. A sonkát, a kaliforniai paprikát nagyon apróra vágjuk.
Reszeljük le a cheddar sajtot.
Egy tálban a krémsajtot, az apróra vágott kapor levelet, fokhagymát – átnyomva, az apróra vágott paprikát, sonkát és a túrót jól összekeverjük és picit sózzuk, borsozzuk.
Ha készen vagyunk, akkor a gomba belsejébe beletöltjük az összekevert krémsajtos, ízesített masszát, olyan jó púpos legyen a teteje.
Ezt követően tegyük egy tepsibe, és szórjuk meg sajttal a tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, amíg ráolvad a sajt, akkor jó, amikor elkezd arany barnára pirulni.
Tálalásnál szórjuk meg kapor levéllel, apóra vágott paprikával és sonkával, illetve retek csírával.
A csiperkegomba- champignons jótékony hatásáról, bővebben, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/03/21/kincseket-rejto-kivalo-antioxidans/
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: