Klarissza Blogja

Kincseket rejtő, kiváló antioxidáns…

A diétázók legjobb barátja és a cukorbetegek legfontosabb “zöldsége”. Vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárházát képezi… Bármely üzletben kapható, egész évben. Egy adag kalóriatartalma (15 kcal), magas a rosttartalma. Nos, kitalálod, hogy ma milyen érdekességet hoztam neked?.. A kutatók szuper élelmiszernek minősítették, ez nem más, mint a csiperkegomba- champignons…

csiperkegomba-champignonsSokan lenézik a leghétköznapibb kis gombát, pedig inkább meg kellene becsülni. Különösen magas koncentrációban tartalmaz olyan tápanyagokat, vitaminokat, mikroelemeket, amelyek az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek. Hatását a főzés sem károsítja, ami így nem korlátozza az ételek elkészítésének változatosságát.

Kutatások eredmények alapján, csiperkegomba rákellenes hatású. Rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogénszint túlzott megemelkedését.  A csiperkegomba kiváló vitaminforrás, az összes B vitamin, D vitamin, magnézium, folsav, C, K, vas, foszfor, cink, kálium, réz, szelén, mangán-t is tartalmaz. Rosttartalma hozzájárul a bélrendszer jó működéséhez.

*Tipp: A csiperkét néhány napig tárolhatjuk a hűtőszekrény zöldséges rekeszében. Érdemes a gombát papírzacskóba tenni, vagy légmentesen záródó edénybe. Ne öntsük ki a levet, amelyet a főzés során a gombák engedtek. Finoman ízesíthetjük vele leveseinket és mártásainkat. A gomba kitűnően illeszkedik a sószegény diétába is, mivel alacsony a nátriumtartalma. Illatosítja, ízesíti, változatosabbá teszi az ételeinket.

Klarissza
Forrás: wikipedia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!