Tiszta természet, jóval több az egyszerű nassolnivalónál…

Visszatérve a nassoló kis kedvencemre, – ez egy gyerekkori déjá vu érzésem -, hoztam két variációt, amivel az ételeiteket fel tudjátok dobni, ha pucolt változatban készítitek el, ebben az esetben is az alábbiak szerint kell elkészíteni…

Édes-csípős pirított tökmag

Hozzávalók:

1 tojásfehérje

1/4 csésze nádcukor

1/2 teáskanál Cayenne-bors

1/2 teáskanál himalája só – vagy tengeri só

1 csésze friss tökmag



Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk.

Currys pirított tökmag

1 tojásfehérje

2 teáskanál curry por

1/2 teáskanál himalája só vagy tengeri só

1 csésze friss tökmag



Elkészítés:


A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a sóval és a Curry porral, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk.

100 gramm tökmag tápértéke

570 kcal

7 mg cink

10 mg vas

5 g rost

820 mg kálium

További vitalitás információ, az alábbi blog bejegyzésemnél:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/03/15/szervezetunk-frissitesere/

További nagyszerű ötletek:

17 féle ízesítésű variáció, ebből lehet válogatni a salátáinkra, ételeinkre, itt nézhetitek meg:


http://www.parentdish.ca/2013/10/30/roasting-pumpkin-seeds-recipes-with-a-twist/

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »