Klarissza Blogja

Tiszta természet, jóval több az egyszerű nassolnivalónál…

Visszatérve a nassoló kis kedvencemre, – ez egy gyerekkori déjá vu érzésem -, hoztam két variációt, amivel az ételeiteket fel tudjátok dobni, ha pucolt változatban készítitek el, ebben az esetben is az alábbiak szerint kell elkészíteni…

édes-csípős pirított tökmagÉdes-csípős pirított tökmag
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
1/4 csésze nádcukor
1/2 teáskanál Cayenne-bors
1/2 teáskanál himalája só – vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag

 

 

Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk.

 

currys pirított tökmagCurrys pirított tökmag
1 tojásfehérje
2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál himalája só vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a sóval és a Curry porral, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk.

 

 

100 gramm tökmag tápértéke
570 kcal
7 mg cink
10 mg vas
5 g rost
820 mg kálium
További vitalitás információ, az alábbi blog bejegyzésemnél:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/03/15/szervezetunk-frissitesere/

További nagyszerű ötletek:
17 féle ízesítésű variáció, ebből lehet válogatni a salátáinkra, ételeinkre, itt nézhetitek meg:

http://www.parentdish.ca/2013/10/30/roasting-pumpkin-seeds-recipes-with-a-twist/

Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!