Ennek tényleg nem lehet ellenállni, egy csipetnyi szeretet ínyenceknek, akik, vágyódnak az édes kísértésre, bátran próbálják ki, kettesben, hármasban, ki ahogy szeretné… 🙂
Amerikai csokoládés muffin mályvacukorral
195 g liszt
6 dkg kakaópor
½ tk szódabikarbóna
só
113 g puha vaj
20 dkg cukor
1 nagy tojás
125 ml tej
vaníliaaroma
12 db mályvacukor félbe vágva
csokoládékrém
Elkészítése:
A száraz anyagokat, lisztet, sót, szódabikarbónát és a kakaót egy tálba összekeverjük.
Egy másik tálba a vajat, a cukrot, tojást és a tejet összekeverjük, jól alaposan. Ezt követően apránként adjuk hozzá a szárazanyagokat, és a két masszát keverjük egyneművé.
Ha készen vagyunk, kivajazott és lisztezett muffin formába elosztjuk a tésztát és megsütjük 190 fokon 10-13 percig. Amikor kivesszük a sütőből mindegyik közepére teszünk egy mályvacukor darabot és kicsit bele is nyomjuk. Visszarakjuk a sütőbe 2-2,5 percre, amíg a cukor egy kicsit megolvad rajta.
Ha elkészült, akkor tegyük félre és hagyjuk egy kicsit hűlni, addig készítsük el a csokoládémázat.
Csokoládékrém:
30 dkg porcukor
4 ek vaj
¼ csésze kakaópor
¼ csésze tej
kicsi vaníliaaroma
Elkészítése:
Az anyagokat alaposan elkeverjük és egy kicsit hűtőbe rakjuk, hogy dermedjen. Majd a kihűlt mályvacukros muffinok tetejére kenjük, vagy habzsákba töltjük a krémet és abból nyomjuk a csoki krémet a muffinok tetejére.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: Ibi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: