Szívesen fogadom az ötleteket innen-onnan, ami tetszik, azt ki is szoktam próbálni, így történt, hogy a barátnőm küldött egy ötletet, hogyan lehet, elkészíteni a szendvicset serpenyőben, – hanyagoljam egy kicsit a szendvics sütőmet jelszóval… 🙂 meg hát nem mindenkinek van szendvics sütője…- így én az egyszerű változatot tovább gondolva el is készítettem egy kicsit feltúrozva… 🙂 Érdemes kipróbálni egy igazán laktató szendvics lett és az íze, egyszerűen mennyei…
Sajtos-tükörtojásos-sonkás – spenótos szendvics
Hozzávalók:
4 szelet szendvics kenyér
2 db tojás
egy maréknyi spenót
2 db sonka
cheddar sajt szeletelve
fél kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 gerezd fokhagyma – apróra vágva
bors
só
Elkészítés:
Minden előkészítünk a fenti hozzávalókból.
2 szelet szendvics kenyér belsejét kivágjuk, és egy serpenyőbe helyezzük, ezt követően, a közepébe beleütjük a tojást.
A lágy részébe beletűzdeljük a spenót levelekkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma apró darabkákkal, kb. 1-2 mp süssük.
Ezt követően ráhelyezzük a sonkát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és a tetejére a cheddar sajt szeleteket, és 1-1 szelet szendvics kenyeret helyezünk a tetejére, – tehát nem a kivágott belsejét, mivel eléggé meg van pakolva a szendvicsünk, és nem tudnánk vissza tenni a felső részét -. Egy kicsit lenyomkodva süssük, kb. 1-2 percig, ezt követően, átfordítjuk, és a másik oldalára, és a kenyérnek megpirítjuk, ezen oldalát is. Forrón tálaljuk, egy jó bögre teával, akár reggelire, vacsorára kitünő vitamindús szendvics.
Szendvics eredte:
Infó: wikipedia
Az első szendvics megalkotását a zsidó bölcsnek, Hillélnek, a nagy öregnek tulajdonítják, aki állítólag bárányhússal és fűszernövényekkel töltött maceszt készített a zsidó húsvét idején.
A középkorban vastag kenyérszeletek szolgáltak tányérként.
Az étkezés végén az étellel átitatott kenyérszeleteket a kutyák vagy a koldusok kapták.
A szendvics szó angol megfelelője, a „sandwich” a XVIII. században jelent meg először írásban, Edward Gibbon történész és parlamenti képviselő naplójában. Az angol John Montaguról, Sandwich negyedik grófjáról nevezték el. A gróf, bár a szendvics feltalálásához semmi köze nem volt, állítólag igen kedvelte ezt az ételt. Az egyik feltételezés szerint azért, mert így nem kellett félbehagynia egy kártyapartit sem, mert a keze nem lett zsíros az ételtől. A másik teória szerint az íróasztalánál töltött hosszú órákat nem szerette volna megszakítani.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: