Klarissza Blogja

Ízorgia – királyok módjára…

Ezt a nasit, bűntudat nélkül, érdemes kipróbálni, leginkább azért mert egészséges, kevés kalóriát, és rengeteg vitamint tartalmazz..
Kell ennél több? 🙂

Sült kapribogyó
Hozzávalók:
2 üveg kapribogyó
olaj

 

 

 

 

 

Elkészítés:
A kapribogyót szűrjük le a levétől, és áztassuk vízben 30 percig, hogy a sós íze enyhüljön. Ezt követően szűrjük le, hagyjuk lecsepegtetni és utána egy papírtörlővel óvatosan ittasuk le a felesleges vízet a kapribogyóról.

kapribogyó

Ha készen vagyunk, akkor egy teflon serpenyőben hevítsünk bő olajat, jó forróra, inkább túl forró legyen, mintsem hidegebb az olaj. Ezután dobjuk bele a kapribogyókat és süssük meg aranyszínűre, kb. 30 másodperc. Kinyílik, mint egy virág… 🙂
Vegyük ki a ropogós kapribogyókat egy szűrőkanállal és papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Eperrel kínálhatjuk.

sült kapribogyó eperrel

Nagyon finom egészséges nasi, akár magában fogyasztva. Vagy tökéletes ropogós kiegészítője lehet bármilyen ételnek pld. csirke mellé köretként, akár a salátánkat is megszórhatjuk vele, vagy tészta tetejére, bruschettára, vagy csak kecskesajttal, eperrel fogyasztva is kiváló kulináris íz orgiában lesz részünk. Kísérőként egy hűtött pohár bort ajánlhatunk.

Oliva olajban sült kapribogyó eperrel

Kapribogyó:
A kapri Elő-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele. Ezek a bogyócskák, valójában a tövises kapri cserje apró, borsószem méretű virágbimbója. Tengeri sóval tartósítják. Kitűnő ízesítője halaknak, szárnyasoknak, salátáknak. Már az ókor óta használják ízesítésre. 1 adag konzerv kapribogyó tartalmaz 23 kalóriát, és vitaminokat és ásványi anyagokat: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, mangán, szelén, réz-és nátrium.

Bővebb információt, itt olvashattok:
http://www.illat.eoldal.hu/cikkek/gyumolcs/mazsola-szolo-kapribogyo.html

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!