Ha előre tudjuk, hogy nem lesz időnk meleg ételt enni ebédidőben, vagy este gyorsan akarunk vacsorát csinálni, vagy a gyerkőcöknek készítenénk tízórait, reggelit, sokszor egy szendvics a megoldás. Hisz ki mondta, hogy a szendvicsek csak uzsonnára jók? Az biztos, hogy a tökéletes szendvics elkészítése az alapanyagok összeválogatásán múlik. Viszont egy kis oda figyeléssel, egészséges és tápláló szendvicset készíthetünk. Ez az ízletes és könnyű baguette szendvicset könnyű összerakni, és a család is imádni fogja… 🙂
Pulykás-zöldséges baguette
Hozzávalók:
2 db baguette
vaj
jégsaláta saláta
4 vékony szelet pulyka párizsi – vagy bármilyen felvágott, amilyet szeretsz
4 szelet cheddar sajt
4 db koktél paradicsom – lehet piros és sárga színű is felváltva
4 szelet uborka
4 szelet paprika
4 csipet búzacsíra
Elkészítés:
A baguette-t vágd ketté és egy teflonserpenyőbe, zsiradék nélkül a belsejét egy kicsit pirítsd meg.
Ezt követően kend meg vajjal, helyezd bele a szeletekre vágott jégsalátát, rá a felvágottat, cheddar sajtot, uborkát, paradicsomot, paprikát és koronázd meg búzacsirával.
Egy forró kakaó/csokoládé kíséretében, egyszerűen mennyei vacsora is lehet.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: