A roppanós csokoládé után a rágós, de érzékien édeskés íz után elérsz a gördült marcipánhoz, mely minden érzékedet felébreszti, egyszerűen egzotikusan mennyei íz hatás… Készítsétek el, nagyon finom… Akár egy kis vendégváró nasinak is beilleszthető, a gratuláció tuti nem marad el… 🙂
Marcipánnal töltött datolya csokoládéba mártva
Hozzávalók:
500-600gr datolya
200 g marcipán massza
1 ek konyak
200 g ét csoki (jó minőségű)
Elkészítés:
A marcipánt gyúrd össze a konyakkal. A datolyát magozzuk ki, a mag helyére helyezzünk a konyakos marcipánt, (hasonló méretű legyen a betöltésre váró marcipán, min a kivett mag), majd gondosan simítsuk rá a datolyát, hogy a marcipán ne legyen látható.
Olvaszd meg a csokit vízfürdő felett és mártsd bele a töltött datolyát és szórd meg díszítő dekor cukorral, – vagy fehércsokoládét felolvasztva és rácsurgatva is díszítheted – és egy rácson lecsurgatva, hagyd megszáradni a csokoládét. Utána hűtőbe tesszük, hogy véglegesen megdermedjen.
Úgy gondolom, hogy ez egy egészségesen, ízletes édesség.
Jó nasizást!
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: