Egyszerű, nagyszerű és nagyon finom…

Megint hétvége, akkor egy kis finom süti, jöhet? Ma hoztam nektek egy finom desszertet. Dőlj hátra, készíts egy finom kávét és egy szelet sütivel élvezd a pihentető délutánt, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… 🙂

A torta mamikának készült a 71. születésnapjára.

Nutellás csokoládés torta

Hozzávalók:

28 cm átmérőjű tortaformához:

Kakaós piskótatészta

8 db tojás

16 dkg cukor

*12 dkg liszt

*4 dkg holland kakaópor

1 kk sütőpor

1 csipet só

*Ha nem kakaós alapot szeretnénk, akkor elhagyjuk a kakaóport és 16 dkg lisztet használunk.

Krém:

250 g mascarpone

1 cs főzős csokoládé puding

450 ml tej

200 g nutella

Máz:

2 tábla étcsokoládé

1 kk olaj

díszítés: dekor cukorka

Elkészítés:

0. Melegítsük elő a sütőt.

1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.

2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.

3. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra.

4. A lisztet átszitáljuk egy tálba a kakaóporral együtt, és hozzáadjuk sütőport is.

5. A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.

6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.

7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.

8. A 28 cm tortaformába, tegyünk az aljára sütőpapit és öntsük bele a kakaós masszát.

9. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. (18 percnél lehet egy hústűvel ellenőrizni, hogy ragad, vagy nem ragad a tészta, ha ragad a tészta, tovább sütjük 20 percig.

*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk és 3 nap múlva is friss marad, nem szárad ki.

Közben elkészítjük a krémet. A csokoládé pudingot a tejjel elkészítjük, sűrűre felfőzzük. Nem cukrozzuk.  Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a mascarpone-t és utána a nutellát. Jól összekeverjük.

Amikor a piskóta kihűlt, kiszedjük a tortaformából, és középen kettévágjuk egy éles késsel. A nutellás krémmel megkenjük.

Elkészítjük a mázat. Vízgőz felett, az apróra tördelt csokoládét egy tálban felolvasztjuk, ha félig megolvadt hozzáadjuk az olajat. Ha teljesen híg állagú a csokoládé, akkor a tortára öntjük, és szépen egyenletesen elkenjük. Dekor cukorkával díszíthetjük.

A hűtőbe tesszük dermedésig.

Kívánok, gyönyörű szép vasárnapi délután!

Klarissza/készítette: Ancsa

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »