Klarissza Blogja

Egyszerű, nagyszerű és nagyon finom…

Megint hétvége, akkor egy kis finom süti, jöhet? Ma hoztam nektek egy finom desszertet. Dőlj hátra, készíts egy finom kávét és egy szelet sütivel élvezd a pihentető délutánt, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… 🙂
A torta mamikának készült a 71. születésnapjára.

Nutellás csokoládés torta
Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaformához:
Kakaós piskótatészta
8 db tojás
16 dkg cukor
*12 dkg liszt
*4 dkg holland kakaópor
1 kk sütőpor
1 csipet só

*Ha nem kakaós alapot szeretnénk, akkor elhagyjuk a kakaóport és 16 dkg lisztet használunk.

Krém:
250 g mascarpone
1 cs főzős csokoládé puding
450 ml tej
200 g nutella
Máz:
2 tábla étcsokoládé
1 kk olaj
díszítés: dekor cukorka

Elkészítés:
0. Melegítsük elő a sütőt.

1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.

2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.

3. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra.

4. A lisztet átszitáljuk egy tálba a kakaóporral együtt, és hozzáadjuk sütőport is.

nutellás csokoládés torta..

5. A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.

6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.

7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.

nutellás csokoládés torta

8. A 28 cm tortaformába, tegyünk az aljára sütőpapit és öntsük bele a kakaós masszát.

9. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. (18 percnél lehet egy hústűvel ellenőrizni, hogy ragad, vagy nem ragad a tészta, ha ragad a tészta, tovább sütjük 20 percig.

*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk és 3 nap múlva is friss marad, nem szárad ki.

nutellás csokoládés torta

Közben elkészítjük a krémet. A csokoládé pudingot a tejjel elkészítjük, sűrűre felfőzzük. Nem cukrozzuk.  Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a mascarpone-t és utána a nutellát. Jól összekeverjük.

Amikor a piskóta kihűlt, kiszedjük a tortaformából, és középen kettévágjuk egy éles késsel. A nutellás krémmel megkenjük.

Elkészítjük a mázat. Vízgőz felett, az apróra tördelt csokoládét egy tálban felolvasztjuk, ha félig megolvadt hozzáadjuk az olajat. Ha teljesen híg állagú a csokoládé, akkor a tortára öntjük, és szépen egyenletesen elkenjük. Dekor cukorkával díszíthetjük.

nutellás-csokoládés torta

A hűtőbe tesszük dermedésig.

Kívánok, gyönyörű szép vasárnapi délután!
Klarissza/készítette: Ancsa

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!