Mit szólnátok egy kis esti egzotikus lazasághoz? Ennek az édes kis pipinek nem lehet ellenálni, ez az íz kavalkád teljesen rabul ejt, ezt bizony el kell készítenetek… ne sokat várjatok vele, nagyon finom… 🙂
Thai fűszeres sült csirke- egzotikus kókuszos-chilis káposztasalátával
Hozzávalók:
1,30 dkg csirke
125 g kókuszzsír, lágy – vagy vaj – szobahőmérsékletű
Fűszerek:
½ tk ázsiai 7 fűszerkeverék
½ tk chili pehely
½ tk ötbors és szecsuani bors – mozsárban összetörve
½ tk kakukkfű, rozmaring
½ mk só – himalája – nem sok só kell, mert már áztattuk sós vízben a csirkét
2 gerezd fokhagyma – nem kell megpucolni
1 db babérlevél
1 db narancs
Egzotikus kókuszos-chilis káposztasaláta
Hozzávalók:
1 fej édes vagy lila káposzta
1 ek kókuszzsír – vagy olaj
½ tk egész kömény
1 chili paprika – apróra vágva – vagy ½ mk chili pehely
1 cs kókuszreszelék
1 citrom leve
pici só – himalája
Elkészítés:
Tegyünk egy tálba 1 liter vízhez, 60 g sót, helyezzük bele a csirkét és egy éjszakán át áztassuk a vízben. Így ez által a csirke szaftos marad sütésnél és nem szárad ki.
Ezt követően letörölgetjük, és összekeverjük a fűszereket, egy kis tálba.
A fűszerekkel masszírozzuk be a csirkét kívül és belül is. Ha marad a fűszerkeverékből, tegyük egy üvegcsébe, lezárva, jó lesz a következő alkalommal.
Ezt követően egy egész narancsot vágjunk félbe, 2 gerezd fokhagymával és 1 babérlevéllel együtt, helyezzünk el a csirke belsejébe.
Tegyük egy tepsibe, a csirkét és egy dl vízet öntsünk a tepsi aljára, – hogy ne égjen le a csirke és előmelegített sütőbe – a csirke tetejére elosztva, tegyük a kókuszzsírt. Alufóliával lefedve 45 percig, utána vegyük le az alufóliát és úgy süssük ropogósra a csirkét kb. 45 percig.
Grill sütőbe kb. 50-55 perc alatt készre süthetjük.
Kókuszos-chilis káposztasalátával tálaljuk.
Kókuszos-chilis káposztasaláta
Elkészítése:
Apróra vágjuk a káposztát, vagy lereszeljük.
A kókuszzsíron az egész köményt megpirítjuk, bele tesszük a chili paprikát, melyet előtte apróra vágtunk/vagy chili pehelyt – ha elkezd sisteregni, pattogni, a kömény, akkor jó, így kisülnek az aromák, viszont vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ezt követően beleöntjük a zacskó kókuszreszeléket, és beletesszük a káposztát és citromlével meglocsoljuk, készre főzzük.
Egy nagy káposztának a fele is elég, a többit lereszelve a mélyhűtőbe tesszük, következő elkészítéshez.
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: