Így is lehet…bőséges, amely természetesen ízletes…

Az ízek és a pikáns utazások lengnek körül ebben a rakott finomságban. Egy könnyed vacsoraként, de akár ebédre is kiváló, mely egészséges és éhesek biztosan nem maradtok, ízharmóniája egyszerűen fenséges, tele sok-sok sajttal… 🙂 Készítsétek el bátran…

Sajtos-tejszínes karfiolos rakott csirke

Hozzávalók:

30 dkg csirke apróhús – csíkokra vagy kockára vágva

10 dkg bacon – kockára vágva

1 fej karfiol

kókuszzsír

1 zöldhagyma

½ kaliforniai paprika

½ pohár tejszín

½ pohár tejfel

Fűszerek:

¼ tk zsálya

¼ tk tárkony

½ tk szecsuani bors – mozsárban összetörve – vagy fekete bors

1 tk só – himalája

¼ tk hét fűszerkeverék

¼ tk curry

pici chili pehely

pár csepp citrom leve

1-2 csésze reszelt cheddar sajt

1-2 csésze reszelt parmezán sajt – vagy bármilyen más sajt is megfelelő

1 pohár tejfel

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsuk meg és szedjük rózsáira, és vágjuk félbe. Ezt követően, sós vízbe főzzük meg háromnegyed részig.

A húst vágjuk apró kockákra. Tegyük egy serpenyőbe egy pici kókuszzsírt és tegyük bele a bacont és pirítsuk meg, az tán az apróra vágott hagymát, paprikát, és fűszerezzük és pirítsuk tovább, kb. 5 perc. Ha készen vagyunk, akkor tegyük rá a csirke húst, és pirítsuk tovább.

Amikor már majdnem kész a húst, egy tálkában keverjük el tejszínt és tejfelt és adjuk a húshoz, főzzük készre, ha kész, akkor tegyük bele a reszelt cheddar sajtot – én ezzel sűrítem a szószt és nem liszttel – még egyet forr és elzárhatjuk a hőt.

Ezt követően tegyük, rétegezve a karfiol rózsáit egy tepsibe tegyük rá a húst és megint karfiolt, tejfelt és jól szórjuk meg parmezán sajttal, és tegyük előmelegített sütőbe, akkor jó, ha a sajt megpirult a tetején.

Jó étvágyat!

Üdv. Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »