Az ízek és a pikáns utazások lengnek körül ebben a rakott finomságban. Egy könnyed vacsoraként, de akár ebédre is kiváló, mely egészséges és éhesek biztosan nem maradtok, ízharmóniája egyszerűen fenséges, tele sok-sok sajttal… 🙂 Készítsétek el bátran…
Sajtos-tejszínes karfiolos rakott csirke
Hozzávalók:
30 dkg csirke apróhús – csíkokra vagy kockára vágva
10 dkg bacon – kockára vágva
1 fej karfiol
kókuszzsír
1 zöldhagyma
½ kaliforniai paprika
½ pohár tejszín
½ pohár tejfel
Fűszerek:
¼ tk zsálya
¼ tk tárkony
½ tk szecsuani bors – mozsárban összetörve – vagy fekete bors
1 tk só – himalája
¼ tk hét fűszerkeverék
¼ tk curry
pici chili pehely
pár csepp citrom leve
1-2 csésze reszelt cheddar sajt
1-2 csésze reszelt parmezán sajt – vagy bármilyen más sajt is megfelelő
1 pohár tejfel
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsuk meg és szedjük rózsáira, és vágjuk félbe. Ezt követően, sós vízbe főzzük meg háromnegyed részig.
A húst vágjuk apró kockákra. Tegyük egy serpenyőbe egy pici kókuszzsírt és tegyük bele a bacont és pirítsuk meg, az tán az apróra vágott hagymát, paprikát, és fűszerezzük és pirítsuk tovább, kb. 5 perc. Ha készen vagyunk, akkor tegyük rá a csirke húst, és pirítsuk tovább.
Amikor már majdnem kész a húst, egy tálkában keverjük el tejszínt és tejfelt és adjuk a húshoz, főzzük készre, ha kész, akkor tegyük bele a reszelt cheddar sajtot – én ezzel sűrítem a szószt és nem liszttel – még egyet forr és elzárhatjuk a hőt.
Ezt követően tegyük, rétegezve a karfiol rózsáit egy tepsibe tegyük rá a húst és megint karfiolt, tejfelt és jól szórjuk meg parmezán sajttal, és tegyük előmelegített sütőbe, akkor jó, ha a sajt megpirult a tetején.
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: